c

Skanska söker lösningar på hur Sveriges mest hållbara skola byggs

Pressmeddelande 2015-03-24 09:00 CET

I tävlingen Skanska Sustainable Cities Challenge får landets universitets- och högskolestudenter ta sig an utmaningen hur Sveriges mest hållbara skola kan skapas. Vinnarna reser bland annat med Skanska till New York.

En av Skanskas hjärtefrågor är att bygga ett hållbart samhälle. Skanska ser hållbarhet utifrån ett perspektiv som inkluderar både sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter. För att komma dit, till ett hållbart samhälle, krävs redan nu att vi bygger för framtiden, tänker smart och finner nya innovativa lösningar.

Ett sätt att söka nya idéer är tävlingen Skanska Sustainable Cities Challenge som arrangeras för fjärde året i rad och vänder sig till landets universitets- och högskolestudenter. I år är uppgiften att finna innovativa och kreativa idéer på hur Sveriges mest hållbara skola skapas, både i uppförandet och i användandet.

– De senaste åren har vi sett en mängd kreativa idéer hur man bygger en hållbar stad. Allt från hur bostadsbristen lösas kan lösas till hur tekniska lösningar kan öka grannsamverkan. Vi ser fram emot årets bidrag, säger Ann Ericsson, chef attraktion och rekrytering.

Tävlingen äger rum i tre regioner; Stockholm, Göteborg och Malmö. Deltagarna behöver inte bo i någon av dessa regioner för att delta.

Förstapristagaren i varje region vinner bland annat en klimatkompenserad resa med Skanska till New York City 2015. Vinnarna får också möjlighet att följa med Skanska till Almedalsveckan och medverka i Skanskas monter under en dag.

För mer information om tävlingen se http://www.skanskasustainablecities.se/