c

Skanska och Hemsö bygger ny skola i Hjärup

Pressmeddelande 2015-03-18 13:30 CET

I dag tas första spadtaget för en helt ny skola, Uppåkraskolan i Hjärup, belägen mellan Malmö och Lund. Skanska har ingått ett samverkansavtal med Hemsö för att bygga skolan. Byggnaden får en yta på cirka 8700 kvadratmeter, blir två våningar hög och får en tillhörande stor idrottshall.

Uppåkraskolan

Skolan kommer att ha elever från förskoleklass upp till årskurs 6.

– Hemsö ser Skanska som en bra samarbetspartner för utvecklingen av Uppåkraskolan i Hjärup, säger Fredrik Alvarsson, regionchef Hemsö.

Planerad byggstart sker i mars och cirka 50 personer kommer att involveras i projektet. Skolan ska tas i bruk under hösten 2016.

Fastigheten ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver, vilket bland annat innebär att energiförbrukningen kommer minskas med minst 25 procent gentemot gällande BBR (Boverkets byggregler).

– Vi är glada och stolta att Hemsö valt oss som samarbetspartner för att uppföra den nya skolan i Hjärup, vi ser fram emot ett spännande samarbete, säger Hans Fransson, distriktschef Skanska.

Att bygga en ny skola är en del av Staffanstorps kommuns satsning på Hjärup. Inom orten planerar Skanska även att bygga cirka 500-700 bostäder med handel, service och förskolor.

Kontakter

Kontakta: Hans Fransson, Affärsutvecklare
Telefon 0104483059