c

Skanska i branschgemensam avsiktsförklaring mot kränkningar och övergrepp

Skanska och flera aktörer i branschen har på inbjudan av bostadsminister Peter Eriksson deltagit i samtal om kraftsamling mot kränkande behandling.

Foto: Niklas Forsström, Näringsdepartementet

Branschens aktörer har skrivit under en avsiktsförklaring gällande ett gemensamt agerande för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp på sin arbetsplats.

"Nu sätter vi stopp för kränkningar och övergrepp inom byggbranschen

Byggbranschen, precis som många andra branscher, har problem med machokultur, trakasserier och i värsta fall rena övergrepp. Det visar inte minst alla de vittnesmål som framkommit i samband med kampanjen #metoo. Många kvinnor, och även många män, väljer att lämna byggbranschen. Inte på grund av att det är tungt utan för att de möts av sexism och machoattityder. Detta är förödande för hela branschen. Vi måste kunna välkommna och behålla alla som vill arbeta i byggbranschen. Det finns många goda initiativ och projekt för att främja jämställdhet inom branschen som ger resultat. Men ska förändringen slå igenom på bred front behöver vi alla ta ett större ansvar.

Vi kommer att ta vårt ansvar för att agera så att ingen människa utsätts för kränkningar eller övergrepp inom byggbranschen."

Läs mer om hur Skanska arbetar med etik.

Senast uppdaterad: 2017-11-30

Rekommenderad läsning