c

Skanska deltar på Frihamnsdagarna i Göteborg – Sveriges nya arena för fria samtal

Skanska deltar för tredje gången i Frihamnsdagarna i Göteborg, som i år arrangeras 31 augusti – 2 september. Evenemanget är en demokratisk mötesplats för människor och organisationer, som gör det möjligt att mötas över traditionella gränser.

Skanska deltar på Frihamnsdagarna 2023. Foto Tommy Winterskiöld Vestlie.

Frihamnsdagarna är en årligen återkommande demokratisk mötesplats i Göteborg, som är gratis för allmänheten att besöka. I år äger evenemanget rum på Bananpiren 31 augusti – 2 september och precis som tidigare år är Skanska stolt partner och deltar på plats genom att bland annat anordna seminarier, runda bords-samtal, mingel och mötesplats.
– Alla som engagerar sig i Frihamnsdagarna behöver stå bakom värderingarna att vilja verka för att stärka demokratin, att mötas i samtal och öka samhällets förändringstakt mot än mer social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet, säger Henrik Gustavsson affärsutvecklingschef på Skanska i Göteborg.

På Frihamnsdagarna möts medborgare, politiker, tjänstemän inom region och kommun, akademin och näringslivet. Målet för årets arrangemang är 25 000 besökare, som tillsammans skapar innehållet på Frihamnsdagarna.
– Frihamnsdagarna ger oss en möjlighet till spontana möten med de vi bygger vårt samhälle för, där vi får ta del av deras tankar och inspel i frågor som rör stads- och samhällsutveckling, säger Henrik Gustavsson.

Varför har Skanska valt att delta i Frihamnsdagarna?

– När människor möts händer det något. Det skapar förutsättningar och möjligheter för samskapande, vilket är en nödvändighet i vår strävan efter långsiktigt hållbar stadsutveckling. En av Skanskas målsättningar är att vara med och driva klimatomställningen, men vårt hållbarhetsarbete innefattar också mångfald, inkludering, etik, hälsa, säkerhet och social hållbarhet. Frihamnsdagarna berör alla dessa frågor. Att få vara med och skapa en öppen arena som Frihamnsdagarna, som främjar demokratiska och innovativa samtal, känns både viktigt och självklart, säger Maria Rydberg, marknadsansvarig för strategiskt säljstöd, som varit med i arbetet med Skanskas deltagande på Frihamnsdagarna ända sedan starten för tre år sedan.

Hur ser Skanskas program för Frihamnsdagarna ut?

– Vi i arbetsgruppen filar just nu på de sista delarna. Vi kommer att bjuda in till seminarier, runda bords-samtal och mingel där vi kommer att diskutera design för samhällsnytta och stadsutveckling ur olika perspektiv och med flera spännande och specialinbjudna gäster, säger Maria Rydberg.

Möt Skanska och Frihamnsdagarnas alla deltagare på Bananpiren 31 augusti – 2 september.

Senast uppdaterad: 2023-08-17

Rekommenderad läsning