c

Leveransen av ABCD-förskolorna fortsätter

Nyligen färdigställdes den första ABCD-förskolan i Stockholmsområdet, nämligen förskolan Solhem i Södertälje. I samband med överlämningen till Telge Fastigheter bjöds kommuner i närområdet in till öppet hus.

I samband med överlämningen till Telge Fastigheter bjöd vi in till öppet hus. Intresset för att komma och besöka förskolan Solhem var stort. Närmare 60 nyfikna representanter från 15 närliggande kommuner, var med på plats och gick en rundtur i förskolan. Klas Björeus från Adda inköpscentral berättade om ramavtalet och hur kommunerna kan använda sig av det för att på ett smidigt sätt få sin nästa förskola på plats.

Konceptet ABCD-förskolor

ABCD-förskolorna är kostnadseffektiva med korta produktionstider och är redan upphandlade enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). De har lågt klimatavtryck och kommer i fyra olika koncept och storlekar; A, B, C eller D.

- Vi har inlett ett samarbete med SISAB (skolfastigheter i Stockholm) för att undersöka möjligheterna att leverera en av våra förskolor till dem. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med SISAB eftersom de är experter på den här produkten och även varit referensgrupp i samband med ADDAs ramavtalsupphandling. säger Simon Lilja, ansvarig för Skanskas förskolor i Stockholms län.

20 ABCD-förskolor i produktion

Parallellt med detta pågår dialog med flera kommuner och intresset för ABCD-förskolorna är fortsatt stort. Hittills är 37 avtal tecknade. Det är just nu 16 förskolor i produktion och vi har levererat 8 färdiga förskolor till nöjda kommuner runtom i landet.

- Vi känner oss mycket nöjda med 5 nya avtal på årets första fyra månader. Senaste avtalen är med SISAB, Ängelholm, Botkyrka, Kiruna och Åre. I sommar kommer vi ha 20 förskolor i produktion landet runt vilket är ganska häftigt. Nicklas Hagervall, konceptansvarig förskola.

skanska.se/forskolor kan du läsa mer om konceptet och även gå in och skapa din alldeles egna ABCD-förskola i vårt webbverktyg Förskolebyggaren.

Läs mer om projektet ABCD-förskolan Solhem i Södertälje.

Vill du veta mer om ABCD-förskolorna är du välkommen att kontakta:

Nicklas Hagervall, Contact
Markus Hammarström, Contact

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Rekommenderad läsning