c

Öresundsmarknaden 2021

Datum och tid: 2021-01-26 13:00 - 15:40

Skanska deltar i webbsänt seminarium om hur kontor, bostadsmarknad och samhällsfastigheter påverkas av pandemin, och vad som händer när den är över.

Pandemin skakar om fastighetsmarknaden. Många kontorsplatser gapar tomma, färre handlar i fysiska butiker och bostadsbyggandet tappar fart. Samtidigt fortsätter samhällsfastigheter att locka investerare.

Seminariet går in på djupet kring utvecklingen på bostadsmarknaden och hur förutsättningarna ser ut för att kunna starta nya bostadsprojekt och hur utvecklas priserna för bostadsrätter.

Hur långvariga de nya kontorsvanorna bli och vilka effekter detta kan få på marknaden? Tänker de stora företagen dra ned på sina lokaler och hur kan man göra kontoren mer flexibla och klarar en pandemi bättre?

 • 13.30 Så mår nyproduktionen under pandemin
  Bostadsbyggandet har saktat ned under pandemin och osäkerheten har ökat på många håll. Men samtidigt har den befarade nedgången på bostadsmarknaden uteblivit. Hör hur några av regionens snabbväxare ser på framtiden för bostadsinvesteringar i Malmö och övriga Öresundsregionen.
  Anna Heide, affärsutvecklingschef Trianon
  Carola Joelsson, regionchef Skanska Nya Hem
 • 15.25 Expertpanelen: Pandemi, marknad och investeringsläge
  Vi tar pulsen på fastighetsmarknaden under pandemin och utsikterna framöver. Hur har marknaden för hyresbostäder, kontor och samhällsfastigheter påverkats? Vilka risker och möjligheter finns framöver och kan det rent av vara rätt läge att investera nu?
  Britta Cesar Munck, Sverigechef Skanska Hyresbostäder
  Ulrika Hallengren, VD Wihlborgs

Hela programmet och mer information finn på Fastighetsvärldens hemsida.

Senast uppdaterad: 2021-01-25