c

Opportunity Space Festival - Malmö 2030

Datum och tid: 2017-08-23 13:00 - 15:00
Plats: Enskifteshagen Park, Malmö

I tolv dagar ska Opportunity Space Festival sammanföra människor med olika bakgrund för att få in fler på arbetsmarknaden.

För ett år sen började New York-baserade Van Alen Institute att diskutera med svenska White Arkitekters vd Monica von Schmalensee och Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson angående möjligheten att använda design som ett verktyg för att att förenkla för nyanlända flyktingar. Tanken från början var att skapa en ”opportunity space”, en plats som möjliggör nya möten mellan människor och förenklar för folk att komma in på arbetsmarknaden. För att skapa denna plats utlyste man en designtävling där ”Folkets House” blev vinnarförslaget och nu är paviljongen på plats.

Skanska har byggt paviljongen Folkets House där alla programpunkterna äger rum.

Skanska deltar även i själva programmet. Roba Ghadban, Hållbar Affärsutveckling, deltar i programpunkten Den inkluderande staden den 22 augusti. Det är en diskussion om designstrategier för att skapa mer socialt och ekonomiskt inkluderande städer.

Emma Wetterstrand från Hus Syd deltar i programpunkten Malmö 2030, den 23 augusti. En diskussion om utmaningarna och möjligheterna för Malmö och andra globala städer de närmaste årtiondena.  

De kommande dagarna kommer Folkets House att fyllas med programpunkter där man kan lära sig att skriva ett cv, förbättra sin intervjuteknik, träffa nya människor, lyssna på ståupphumor, sjunga karaoke och mycket annat. 

Se hela programmet på arrangörens hemsida www.vanalen.org.

Senast uppdaterad: 2017-08-22