c

Hållbara skolor ger smartare skolor

Datum och tid: 2020-09-25 09:00 - 10:15

Välkommen på frukostwebinar tillsammans med oss på Skanska. Vi utlovar en inspirerande morgon kring ämnet skola, ämnet som engagerar och berör många av oss.

Ta del av det inspelade webinariet här

Framtiden formas i klassrum runt om i vårt land, varje dag. I våra skolor fostras framtidens vetenskapskvinnor och -män, fordonsmontörer, sjuksköterskor samt en och annan byggingenjör. Att satsa på skolan är den viktigaste framtidsinvestering vi kan göra. Den lägger grunden för ett starkare samhälle och vi på Skanska vill vara med och bidra till det.

Vi ser att det i många kommuner finns ett stort behov av både renovering och nybyggnation av skolor. Hur utvecklar man smarta skolor?

Vi ser fram emot en viktig morgon tillsammans med er där vi bjuder på insikter och kunskap:

  • Företaget Hjärnberikad bjuder in oss i hjärnans fascinerande värld. De arbetar med Sveriges främsta hjärnforskare för att förvandla svår teori till rak praktik kring hjärnans funktioner. Genom tydliga exempel får vi ta del av hur man ökar möjligheterna till ökat lärande.
  • Frank Wedding, rektor på Kattegattgymnasiet i Halmstad - som har som mål att bli Sveriges första hjärnsmarta skola - delar med sig av sina erfarenheter. Vad har han själv och hans team lärt sig inför och under byggnationen av den nya hjärnsmarta gymnasieskolan? Och hur ser vägen till en sådan skola ut?
  • Lokalplanering och samverkan i tidiga skeden. Erik Bragg, Skanska.

Varmt välkommen!

Anmälan är stängd.

Insikter och slutsatser

Senast uppdaterad: 2020-11-23