c

Hållbara och smarta skolor - en utblick

Datum och tid: 2021-03-04 09:00 - 10:15

Sverige behöver över tusen skolor på tio år. Men den annalkande skolkrisen kan bli ett skollyft. Tidig samverkan är nyckeln till framgång när vi på Skanska tillsammans med landets kommuner bygger hållbara, smarta och skräddarsydda skolor.

Att satsa på skolan är den viktigaste framtidsinvestering vi kan göra. Där fostras framtidens vetenskapskvinnor och -män, fordonsmontörer, sjuksköterskor samt en och annan byggingenjör. Där läggs grunden till ett starkare samhälle.
I detta webbinarium bjuder vi på utblickar genom goda exempel från andra kommuner och samarbetspartners.

Våra två tidigare välbesökta skolwebbinarier fokuserade på senaste forskningen, kunskap om hur skolmiljöer kan få alla barn att blomma och hur vi gemensamt kan bidra till att utveckla smarta skolmiljöer som skapar lust till lärande.

Vi tog också upp de viktigaste framgångsfaktorerna för att utveckla skolor med högsta möjliga samhällsvärde. Upphandlingsmyndigheten visade på hur förfrågningsunderlaget, för såväl renovering som nybyggnation, kan användas aktivt för att nå målen med skolverksamheten. Och vi lyfte fram hur viktigt det är att vara ”modig” i utvärderingen. Med rätt ingångsvärden ökar möjligheterna att påverka utformning, gestaltning och arkitektur i en lärofrämjande riktning.

Insikter och slutsatser från Skolwebbinarium 1
Insikter och slutsatser från Skolwebbinarium 2

Vi ser fram emot en viktig morgon tillsammans med dig!
Framtidens skola ska vara hållbar, trygg och främja lärandet. Men några standardlösningar för hur den ska se ut finns inte. varje skola måste svara mot de specifika behov och krav som finns i respektive kommun. Denna morgon får vi möjlighet att lyssna och inspireras av hur andra gjort.

Anmälan är stängd.

Senast uppdaterad: 2021-03-12