c

H22 - Cirkulär resurshantering för framtidens samhällsutveckling

Datum och tid: 2022-05-30 10:00 - 15:00
Plats: Skanskas Paviljong, Oceanhamnen, Helsingborg

Aktivitet i Skanskas paviljong.

Varje dag tar vi på Skanska steg mot att vara klimatneutrala 2045. Detta sker i hela värdekedjan; i vår produktion och våra byggprojekt, men också i det material vi använder och när kunden tar det vi byggt i drift. Men hållbarhet handlar inte bara om koldioxidutsläpp, det är lika viktigt att vi är sparsamma med jordens resurser och nyttjar dem på ett klokt sätt.

Vi vet att cirkularitet kommer bli en avgörande del för att bygga ett bättre samhälle. Därför tar vi nu ett stort kliv mot att öka vår hantering och användning av cirkulära material. Runt om i Sverige har vi produktionsanläggningar som levererar asfalt, betong, grus och krossmaterial. Detta material används till att bygga vägar, järnvägar, flygplatser, broar, skolor, sjukhus, vindkraftsanläggningar och mycket mer.

Nu vill vi öka takten, möjliggöra återvinning av material i större skala. Genom att ge materialen nytt liv, minskar vi behovet av de ändliga jungfruliga materialen avsevärt. Det många ser som avfall ser vi som en tillgång.

Kom och prata, titta och känn på cirkularitet med oss!

Läs mer om seminariet på h22cityexpo.se

Arrangör: Skanska Industrial Solution

Läs mer om vad som händer hos Skanska under H22

Senast uppdaterad: 2022-05-12