c

En vinnande innovation som fångar koldioxid

Datum och tid: 2022-05-13 08:00 - 09:00

Härligt att vara tillbaka med våra frukostar och nu vill vi ses igen! Som vi lovade sist följer vi upp med vinnaren av PropTech Championship - SallyR som har tagit fram en energisparande ventilation med målet att skapa världens bästa inomhusklimat.

Världens första PropTech Championship lanserades av Skanska och PropTech Sweden 2021 som ett sätt att driva innovationsarbetet framåt i fastighetsbranschen.

– Vi vill skapa hållbara och smarta städer som inte förstör planeten. Genom relevanta samarbeten kan vi skapa förändring på riktigt, säger Henrik Ahnström, innovationsdirektör på Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden.

Tävlingens första vinnare blev Sally R. Västeråsbolagets lösning är en energisparande ventilation som renar inomhusluften, och dessutom kan fånga in koldioxid.

– Vi vill skapa världens bästa inneklimat med lägsta möjliga klimatpåverkan. Att vinna ett innovationskontrakt med Skanska ger oss chansen att testa tekniken i större skala, säger Fredrik Tunberg, vd på Sally R.

Välkommen att lyssna på och ställa frågor till Henrik Ahnström och Fredrik Tunberg som berättar om tävlingen, tekniken och om innovationssamarbetet som möjliggör verklig förändring när det kommer till att minska koldioxidutsläppen i framtidens fastigheter.

Senast uppdaterad: 2022-05-31