c

Business Arena Stockholm 2017

Datum och tid: 2017-09-20 - 2017-09-21
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm

Den 20-21 september är det åter dags för Business Arena i Stockholm. Välkommen att besöka oss på Skanska i vår monter och på våra seminarier.

Är du nyfiken på hur Slussen kommer att se ut? Kom till vår monter så berättar vi om bygget och visar upp vår digitala modell av det färdiga Slussenprojektet. Eller ta på dig ett par VR-glasögon och vandra runt i de spektakulära kontorsbyggnaderna Sthlm 01 och Solna United.

Skanska deltar även i fyra programpunkter:

 • 20 september kl 12:30-13:00: ”Ny översiktsplan för Stockholm”, Stockholms Stad monter

  Maria Gräns, projektledare, berättar om förslaget till ny översiktsplan.
  Panel: Anette Scheibe Lorentzi, stadsbyggnadsdirektör, Patrick Åhnberg, Länsstyrelsen, Ola Andersson, Caroline Arehult, vd Skanska Fastigheter/Anna Galli, affärsutvecklingschef, Skanska.
 • 20 september kl. 16.00–17.00: ”Skrika högst eller högsta nyttan – infrastrukturens roll i samhällsbygget”

  Infrastrukturen är samhällets ryggrad, här utvecklar vi de kommunikationer som kopplar samman kvarter och städer. Men samhället förändras och med det hur vi bor och rör oss, kraven på bra kommunikationer ökar. Gamla lösningar kan innebära barriärer i stadsbilden som underblåser segregationen. Prioriteringskrav i budgeten kan innebära att tillväxten hämmas i delar av landet. Ekonomiska incitament kan ge en skev syn på var det ska satsas? Finns helhetsgreppet när vi planerar infrastrukturen? Vad är infrastrukturens roll för att bygga bort segregation? Är det den största nyttan som ligger till grund för ny infrastruktur, eller gäller det att skrika högst?
  Johan Gerklev, hållbarhetschef Skanska Sverige.

 • 20 september kl 16:30-17:00: Användning av material och transporter – högst på hållbarhetsagendan?”

  Högljudda krav på fler bostäder och en stark svensk ekonomi gör att många fastighetsbolag satsar på både nybyggnation och renovering av befintligt bestånd. Två viktiga parametrar i den miljömässiga hållbarheten är material och ransporter. Representanter för speciellt intressanta projekt ger en bild av hur de har resonerat för att spara resurser och agera på ett miljövänligt sätt.
  Bertil Rosquist, grön affärsutvecklare, Skanska Sverige.

 • 21 september kl 13:30-14:40: SPECIAL: Draknästet. ”Hållbara städer för den framtida människan”

  Välkända branschprofiler agerar ”drakar” och ett antal unga ledare ger sig in i ”nästet” för att presentera sina idéer om hur fastighetsbranschens problem kan lösas. I år handlar Draknästet om Mål 11 i FN:s globala mål för hållbar utveckling.
  Frida Håkansson, projektledare Skanska Fastigheter
Senast uppdaterad: 2017-09-18