c

För dig som är student

Stora utvecklingsmöjligheter, trevliga kollegor och projekt som utvecklar samhället. Det finns många anledningar till varför vi utsetts till branschens mest attraktiva arbetsgivare. Starta din resa med oss.

Bygg din framtid tillsammans med oss

Vi erbjuder två studentprogram som löper parallellt med ditt sista utbildningsår. Skanska 21 vänder sig till dig som läser en civilingenjörsutbildning och Skanska P³ är programmet för dig som läser till högskoleingenjör. Vill du ta ett första steg på en långsiktig resa med oss?

Här kan du läsa om våra studentprogram

Hur är egentligen Skanskas ingenjörer?

Skanska Sveriges vd Gunnar Hagman intervjuas av Emil Persson i första avsnittet av Ingenjörsfördomar.

Lyssna på tidigare programstudenter

Hakar, Emma och Elsa valde att parallellt med sin ingenjörsutbildning gå Skanskas studentprogram. I Jobcast delar de med sig om hur deras resa sett ut på Skanska och hur det var att gå från student till anställd hos oss.

Träffa oss på Skanska

Du som studerar kan få en inblick i vår verksamhet på flera olika sätt. Genom åren har nära ett tusental studenter lärt känna oss som arbetsgivare genom något av våra populära studentprogram, Skanska 21 och Skanska P³. Vi erbjuder även exjobb, sommarjobb, studenttävlingar och en rad andra möjligheter.

Exjobb

Är det dags att börja tänka på ditt exjobb? Hos oss får du en egen handledare som stöttar dig under ditt arbete, samtidigt som du får en inblick i allt du kan göra hos oss.

Läs om exjobb

Sommarjobb

Nyfiken på hur det är att arbeta på Skanska? Ett sommarjobb hos oss förser dig med värdefulla insikter för dina fortsatta studier och kan vara början på en karriär på Skanska.

Läs om sommarjobb

Arbetsmarknadsdagar

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig som student eller vilka möjligheter du har att arbeta hos oss efter examen?

Träffa oss på dessa arbetsmarknadsdagar