workplaces-by-skanska-dark-green

Hyllie Terrass

hyllie-terrass-rgb-logo

Hyllie Terrass är kontoret för dig som vill göra ett stort intryck, men lämna ett litet avtryck. Som uppfattar ”det här har ingen gjort förut” som ett uppmuntrande hejarop. Och som faktiskt vill göra världen bättre, istället för att bara prata om det.

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid.

Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrass­erna. Alltid med människans behov och beteende i centrum.

Hyllie Terrass i korthet

 • Sveriges första klimatneutrala kontorsbyggnad
 • Möjlighet till egen grön terrass
 • Hälsocertifierad arbetsplats
 • 2 minuter från Hyllie C
 • Malmös mest hållbara stadsdel
 • 12 våningar
 • 200–14 000 kvm
 • Inflyttning våren 2023
 • Gröna hyresavtal som hjälper företag att göra hållbara val
 • Certifieras enligt LEED, WELL & NollCO2
   

Ladda ner presentationen av Hyllie Terrass (PDF)

NollCO2 i Hyllie Terrass

Skanska arbetar för att uppnå netto-noll klimatpåverkan i hela värdekedjan år 2045. Som en del i det, är ambitionen att Hyllie Terrass ska uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid och certifieras enligt NollCO2. För att nå dit jobbar vi målinriktat med att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. Här nedan kan du se några exempel på vad vi gör.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Klimatsmarta lösningar

 • Klimatförbättrad betong
 • Återbrukat konstruktionsstål
 • Fossilfri grön byggarbetsplats
 • Effektiv energiförbrukning genom samarbete med E.ON och Malmö Stad
 • Krav att leverantörer och underentreprenörer beräknar och redovisar klimatavtryck

Läs mer om våra klimatsmarta lösningar
Läs mer om grön betong

Vad innebär netto-noll klimatpåverkan?

För att påskynda omställningen till en hållbar byggbransch har Sweden Green Building Council tagit fram en certifiering av klimatneutrala byggnader: NollCO2. För att uppfylla kraven ska en byggnad kunna uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livscykel.

Under uppförandet av en byggnad minimeras klimatpåverkan genom uträkningar och genomtänkta val av exempelvis material, isolering och energisystem, i kombination med en hållbar byggprocess. För att minimera klimatpåverkan när huset tas i bruk bygger vi så energi- och resurseffektivt som möjligt. Den klimatpåverkan som fortfarande återstår kompenseras genom åtgärder godkända av NollCO2.

Det uppstår alltså en klimatskuld under uppförandet av en byggnad, som enligt NollCO2 måste återbetalas inom 50 år (även om huset givetvis håller mycket längre än så). För att lyckas krävs ett helhetstänkande där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut.

Visa mer
Visa mindre

Ett hus med stort intryck och litet avtryck

På entrésidan visar Hyllie Terrass upp en stilren fasad med spännande arkitektoniska detaljer och utmärkt skyltläge mot tågstationen. Åt andra hållet öppnar huset upp sig mot söder och bjuder på en härlig utsikt över parken intill. De utmärkande gröna terrasserna bryter av mot den minimalistiska fasaden och ger byggnaden karaktär. I entréplan finns plats för restaurang, gym och annat som kan underlätta en hälsosam och hållbar livsstil.

Målsättningen att minimera Hyllie Terrass klimatavtryck påverkar varenda detalj i huset. Varje val rannsakas. Den minimalistiska fasaden är vald för att den lämnar ett mindre avtryck. Att vända huset mot söder påverkar dagsljusinsläppet och energiförbrukningen. Terrasserna är bra för välmåendet men gynnar också den biologiska mångfalden och samlar upp regnvatten. Och så mycket som möjligt av inredning och material är hållbart, återbrukat eller lokalt tillverkat.

hyllie-terrass-kvallsbild-maj-2020-teaser
1 av 4
hyllie-terrass-norr
2 av 4
hyllie-terrass-park
3 av 4
hyllie-terrass-interior
4 av 4

Det ska vara lätt att göra rätt

Hyllie Terrass är utformat för att få människor att må så bra som möjligt, i både kropp och sinne. Hjälpa dem att prestera bättre och göra smartare val. Varje dag.

Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. Restaurangen lockar med aptitretande och hälsosam mat. De gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led.

Hyllie Terrass får helt enkelt både människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva.

En hälsosam arbetsplats

Forskning visar att miljön vi vistas i har större betydelse för vår hälsa än våra gener. Vi tillbringar i snitt 90 procent av vår tid inomhus, och arbetsplatsen spelar självklart en viktig roll. Därför hälsocertifieras Hyllie Terrass enligt den internationella standarden WELL. Den utgår från medicinsk och vetenskaplig forskning om hur byggda miljöer påverkar människors hälsa och välmående.

Läs mer om WELL

Luft

Bra ventilation och luftfiltrering

Vatten

TIllgång till rent dricksvatten

Kost

Tillgång till hälsosam mat

Ljus

Kvalitativt och funktionellt ljus

Rörelse

Främja rörelse och bra ergonomi

Komfort

Bra inomhusklimat

Sinne

Atmosfär som stöder välmående

Service i huset

 • Kombinerad barista/reception
 • Gemensamt konferensrum för upp till 40 personer
 • Drive-in cykelhotell med cykelservicestation
 • Lånecyklar för ett hållbart och hälsosamt resande i tjänsten
 • Dusch- och omklädningsrum med förvaringsskåp
 • Restaurang med hälsosam mat och catering

Öresundsregionens mest hållbara stadsdel

Hyllies hållbara och innovativa profil lockar många globala och nytänkande företag att etablera sig. Här finns goda förutsättningar för företag och människor som vill leva, verka och resa klimatsmart och resurssnålt. Och mängder av naturliga mötesplatser där både människor och idéer kan växa.

Malmö stad har som ambition att Hyllie ska vara en global förebild för hållbar stadsutveckling. Här utvecklas och testas framtidens smarta energilösningar, målet är att 100 procent av energianvändningen i stadsdelen ska vara förnybar eller återvunnen.

I Hyllie finns allt du behöver inom gångavstånd, både under och efter arbetstid. Hotell, arena och mässanläggning. Köpcentrum, restauranger och caféer. Gym, badhus och idrottshall. Grönskande mellanrum, flertalet parker och ett stort rekreationsområde.

Visa mer
Visa mindre

Perfekt läge för klimatsmart resande

Kommunikationerna i Hyllie är utmärkta och det är enkelt att ta tåg,
buss eller cykel. Dessutom finns det flera bilpooler i området.

Tågstationen ligger 2 minuters promenad bort. Därifrån tar det 6 minuter till Malmö C och mindre än 30 minuter till Köpenhamn.

Det finns flera busshållplatser inom 2 minuters gångavstånd. Därifrån går bussar inom Malmö samt till Lund, Vellinge och Falsterbo.

Cykelvägarna till och från Hyllie är fina. Det tar endast 15 minuter att cykla in till centrala Malmö eller ner till havet.

Det finns många bilpooler i området. Det är lika enkelt att hitta ställen att ladda elbilen på som att tanka biogas.

Flexibilitet för olika behov

Avskilt och fokuserat eller tillsammans i team? Privat mötesrum eller informellt möte på terrassen? Hyllie Terrass är utformat för att ytor och miljöer ska kunna anpassas efter verksamheters och människors olika behov. Hållbart för både individ, företag och planet.

Skanska har lång erfarenhet av att utveckla kontorshus och att skräddarsy arbetsplatser. Vi vet hur de bör planeras för att fungera långsiktigt och guidar er gärna kring lämplig storlek och planlösning utifrån just er verksamhet och era behov.

Exempel på planlösning

Här ser du ett förslag på en möblerad planlösning för 1 458 m2 på plan 6.

 • Entré med reception och väntområde.
 • 116 arbetsplatser i öppet kontor, 11 flexplatser och 1 privat kontor.
 • 2 konferensrum för 16 respektive 10 personer.
 • 3 mötesrum för 6 personer och 8 mötesrum för 3 personer.
 • 10 samtalsrum för 2 personer, 2 telefonrum och 1 vilrum.
 • Lunchrum med pentry, 2 loungeområden och 2 gröna terrasser.
 • Kapprum, toaletter, printerrum och förråd.

Ladda ner pdf

Översikt våningsplan

Hållbar arkitektur med människan i centrum

Att utforma ett hus som gör ett stort intryck på människor men lämnar ett litet klimatavtryck är inte lätt. Den danska arkitektbyrån Cobe tog sig an vår utmaning. Deras specialitet är extraordinära miljöer som påverkar människors vardag positivt, alltid med ett långsiktigt perspektiv. Hus som är flexibla och hållbara. Som inte förbrukas utan återbrukas. Och som sätter människan i centrum.

Stor vikt läggs även vid att skapa arbetsmiljöer med förutsättningar för välmående.

– De flesta tillbringar en stor del av dagen på jobbet och om de trivs så tar de med den känslan hem. Det kan vara så enkelt som att man har ett träd utanför fönstret. Det både lugnar och ökar produktiviteten, säger Jacob Blak, hållbarhetsansvarig på Cobe.

Läs mer i tidningen Flervärden

Tillsammans blir vi bättre

Bygg- och anläggningssektorn står för en femtedel av Sveriges totala klimatpåverkan. Ska vi nå klimatmålet med netto-noll utsläpp av växthusgaser 2045 måste vi arbeta tillsammans för att påskynda omställningen. Och vi måste börja nu. Ska vi vänta tills alla tekniska lösningar finns på plats kommer det att vara för sent.

Med NollCO2-certifieringen av Hyllie Terrass vill vi ta initiativ och testa nya vägar. Våga ställa ;frågor som ingen ännu vet svaret på. Lyssna, laborera och lösa problem. Hitta nya former för samarbete och samverkan. Lyssna på de som vet mer. Diskutera lärdomar och dela med oss av våra lösningar. Vi har redan flera spännande samarbeten på gång kring Hyllie Terrass.

Klimatkontrakt med Malmö Stad

Hyllie ska försörjas till 100 procent med förnybar eller återvunnen energi. För att nå det målet har Malmö Stad, tillsammans med VA SYD och E.ON, upprättat ett klimatkontrakt för Hyllie. Detta har Skanska anslutit sig till i egenskap av byggherre.
 

Klimatpositiv energilösning med E.ON

Hyllies Terrass energisystem är ett samarbete med E.ON som heter E.ON Next och som kommer att förse Hyllie Terrass med 100% förnybar värme och kyla från det lokala fjärrvärme- och fjärrkylanätet. På taket kommer solcellspaneler, som är tillverkade med låga CO2-utsläpp, att placeras och elen från dem kommer både att användas inom byggnaden och kunna lagras i batterier. När batterierna är fulladdade säljs överskottselen ut till elnätet, där grannarna kan ta del av den förnybara elen. Övrigt elbehov till Hyllie Terras täcks med förnybar el märkt med Bra Miljöval. För att ytterligare optimera energiproduktionen och energianvändningen kommer Hyllie Terrass kopplas upp mot E.ONs smarta nät för både el och värme. På så sätt samverkar Hyllie Terrass med andra energianvändare och energiproduktion i Malmö, vilket minskar stadens utsläpp av växthusgaser.

Läs mer om våra samarbeten
Visa mindre

Nyheter/journal

Följ Hyllie Terrass på sociala medier

instagram2.jpg   linkedin2.jpg

Vill du veta mer om lokaler i Hyllie Terrass?

Vill du veta mer om projektet Hyllie Terrass?

Projektutvecklingschef

Stefan Andersson

Projektutvecklare

Martina Davidsson

Projektutvecklare

Åsa Johansson