c

Seniorbostäder, Kv Vasen 3, Stockholm

  • Servicefastighet i Stockholm

Ett projekt med cirkulärt byggande och återbruk

Skanska omvandlar en fastighet i Vasastan, Stockholm, från vård- och omsorgsboende till seniorbostäder. Projektet genomförs genom ett samverkansavtal med Micasa Fastigheter. Totalt kommer 87 nya seniorbostäder och två lokaler skapas.

Fastigheten, Kv Vasen 3, är från 1970-talet och ligger i Vasastan i centrala Stockholm. Fastigheten har använts för tillfälligt boende och i huset finns även en förskola och storkök.

Ombyggnad på 8 300 kvadratmeter

I vårt uppdrag ingår även en upprustning av innergården med underliggande garage och totalt omfattar ombyggnaden cirka 8 300 kvadratmeter.

I projektet arbetar vi med cirkulärt byggande där stora delar av material från den befintliga byggnaden kommer att återbrukas. Exempelvis kommer beslag från befintliga dörrar, fönster och badrum återanvändas, och befintliga dörrar i gott skick kommer att demonteras och monteras på ny plats i fastigheten.

Återbrukat material från andra projekt

Äldre belysningsarmatur anpassas till modern LED-teknik och återmonteras. Undertaksplattor nyttjas som isolering ovan nytt gipstak. Kök från befintliga lokaler demonteras och monteras i de två de nya lokalerna. Utöver det kommer återbrukat material från andra projekt användas, bland annat innerdörrar.

Projektet beräknas vara färdigt till hösten 2025.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading