Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Var med och
utveckla morgon-
dagens samhälle

Medarbetarna är vår främsta styrka. Skanska består av över 56 000 fantastiska personer som är väldigt bra på det de gör. Nedan ser du några exempel på projekt som på olika sätt bidrar till ett bättre liv.

Lediga jobb

Malmö Live

Framtidens mötesplats i hjärtat av Malmö

På Universitetsholmen i centrala Malmö förvandlas en gammal parkeringsplats till ett levande område för stadens invånare.

Jag är otroligt stolt över att få vara med och skapa framtidens mötesplats. Engagemanget hos alla som är med och jobbar är fantastiskt.

Håkan Lindström, arbetsmiljösamordnare

Juvelen

En grön ädelsten i Uppsala

Juvelen blir Uppsalabornas nya mötesplats och Nordens mest hållbara byggnad. Fredrik Hjortzen, affärsutvecklare, har arbetat med projektet från starten.

Det är otroligt spännande att få jobba med en lösning som är världsledande inom hållbarhet. Ett tätt samarbete mellan alla parter har lett till smarta lösningar avseende energi, miljö och arkitektur.

Vill du också jobba med nyskapande projekt? »

Anna Linder

Framtidens ledare lyfter sina medarbetare

Anna Linder har utsetts till framtidens ledare inom Skanska. Hon bygger vinnande team och leder framgångsrika projekt tack vare tydliga mål, värderingar och stöd. Annas mantra är:

Se dina medarbetare. Lita på dina medarbetare. Tyck om dina medarbetare.

Nya Karolinska Solna

Projektet som räddar liv

Nya Karolinska Solna utvecklas med patienten i centrum och blir ett av världens mest moderna sjukhus. Stella Boman, projektchef, är stolt över att få vara med och skapa en plats där människors liv kommer räddas.

Vi söker fler engagerade medarbetare »

Vivalla

En nystart för området och individen

Nu rustas det slitna miljonprogramsområdet Vivalla upp. Skanska skapar tillsammans med underentreprenörer 50-80 praktikplatser för långtidsarbetslösa som bor här. Projektchefen Magnus Ryström berättar:

Ambitionen är att så många som möjligt av Boendebyggarna går in i egen hållbar försörjning, det vill säga arbete eller studier, under eller efter projektets avslutande.

Karriärföretag 2014

Hos oss får du växa

Skanska har utsetts till ett av Sveriges mest spännande företag att göra karriär på. Vi fick utmärkelsen för vårt genuina engagemang i våra medarbetare och unika karriärmöjligheter.

Vi söker fler visionära projektutvecklare »