Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Vill du jobba med mig?

Vi har många spännande projekt på gång. Därför söker vi erfarna specialister som vill skapa en mer hållbar framtid med oss.

Häng med på vår resa
Häng med på vår resa

En knutpunkt som lyfter

Oculus som är entrén till knutpunkten World Trade Center Transportation Hub öppnar nu. Det nya landmärket saknar motsvarighet i New York och blir en betydelsefull milstolpe för både staden och Skanska.

Upptäck New Yorks Oculus
Upptäck New Yorks Oculus

Lärdomar från Vivalla, Örebro

Lärdomar från projektet med boendebyggare iVivalla, Örebro

Arbetslösa boende i renoverings-projektet i miljonprogramsområdet Vivalla har fått praktik som boende-byggare. Projektet är ett samarbete med Örebrobostäder och Arbets-förmedlingen. Nu är analysen klar.

Läs hela i Vivallarapporten

Ny webbtjänst för maskinuthyrning

WTC Växjö är ett av Skanskas största projekt i Kronoberg någonsin och en viktig del i stadens utveckling

Maskinuthyrning hjälper dig med maskiner och utrustning genom hela projektet. Via vår nya webbtjänst kan du enkelt se våra produkter och lägga en order. Här hittar du också våra kundcenter med kontaktpersoner.

Besök skanska.se/maskinuthyrning

Skanskas bostadsrapport

Skanskas bostadsrapport 2015

Vår bostadsrapport 2015 har ett särskilt fokus på nyproducerade bostäder där den faktiska prisutvecklingen för nya bostadsrätter i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö har analyserats.

Skanskas bostadsrapport 2015

Det här är Offentlig Privat Samverkan

NKS, ett OPS-projekt där Skanska tar ett helhetsansvar för projektering, byggande, finansiering, drift och underhåll av publik infrastruktur.

Inom OPS tar det privata företaget ett helhetsansvar för projektering, byggande, finansiering, drift och underhåll av publik infrastruktur. Kunden äger tillgången och Skanska sköter kontinuerligt underhåll.

Lär dig mer om OPS