Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Vill du jobba med mig?

Vi har många spännande projekt på gång. Därför söker vi erfarna specialister som vill skapa en mer hållbar framtid med oss.

Häng med på vår resa
Häng med på vår resa

Nyfiken på en smartare vardag?

Gå in på snarthemma.se och kolla hur vi jobbar med funktionell design och inredning.

Gå till snarthemma.se
Gå till snarthemma.se

En knutpunkt som lyfter

Oculus som är entrén till knutpunkten World Trade Center Transportation Hub öppnar nu. Det nya landmärket saknar motsvarighet i New York och blir en betydelsefull milstolpe för både staden och Skanska.

Upptäck New Yorks Oculus
Upptäck New Yorks Oculus

Årets Bygge 2016 - Malmö Live

Årets Bygge 2016 Malmö Live

Det var ett mycket stolt gäng som tog emot priset på galan 9 mars. Malmö Live är konserthus, kongressanlägg-ning och hotell i ett. Juryn: "ett lyckat samarbete trots en komplex situation med många inblandade parter".

Malmö Live, ny mötesplats

WTC Växjö - en plats på toppen

WTC Växjö är ett av Skanskas största projekt i Kronoberg någonsin och en viktig del i stadens utveckling

Det högt belägna World Trade Center i Växjö kommer att erbjuda en fantastisk utsikt över staden, sjön och de småländska skogarna. Kontorshuset präglas av natursten, glas och trä och blir sju våningar högt.

Läs mer om WTC Växjö

Skanskas bostadsrapport

Skanskas bostadsrapport 2015

Vår bostadsrapport 2015 har ett särskilt fokus på nyproducerade bostäder där den faktiska prisutvecklingen för nya bostadsrätter i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö har analyserats.

Skanskas bostadsrapport 2015

Det här är Offentlig Privat Samverkan

NKS, ett OPS-projekt där Skanska tar ett helhetsansvar för projektering, byggande, finansiering, drift och underhåll av publik infrastruktur.

Inom OPS tar det privata företaget ett helhetsansvar för projektering, byggande, finansiering, drift och underhåll av publik infrastruktur. Kunden äger tillgången och Skanska sköter kontinuerligt underhåll.

Lär dig mer om OPS