c

Milstolpe för Hisingsbron

Den 26 maj öppnades Hisingsbrons trapptorn. En milstolpe i Skanskas bygge av den nya bron i Göteborg. Vid ceremonin avtäcktes en plakett med kungens signatur innan det var dags att öppna trapptornen för allmänheten.

Kaj med trapptorn i glas och betong som leder upp till bro mot blå himmel.
1 av 3 Med trapptornen klara blir kajerna under bron tillgängliga för allmänheten igen.
Kaj med trapptorn i glas och betong som leder upp till bro mot blå himmel.
2 av 3 Per-Ola Svahn, regionchef Skanska Sverige, Klara Jonsson, programchef för Hisingsbron, exploateringsförvaltningen i Göteborgs Stad, Henrik Kant, direktör för stadsbyggnadsförvaltningen i Göteborgs Stad, Kristina Lindfors, direktör för exploateringsförvaltningen i Göteborgs Stad, Christer Niland, avdelningschef för stora projekt vid exploateringsförvaltningen i Göteborgs Stad och Håkan Eriksson, förste vice borgmästare i Göteborg.
kynke dras bort av en man från en platta med Hans Majestät Konung Carl XVI Gustafs signatur som sitter på en betongvägg.
3 av 3 Förste vice borgmästare Håkan Eriksson, som drar bort skynket från plaketten med Hans Majestät Konung Carl XVI Gustafs signatur.

Hisingsbron är en pusselbit i en större plan för stadens utveckling, en portal för sjöfarten och ett landmärke för Göteborg och regionen. Den 9 maj 2021 öppnades bron för gående, cyklister, bilar och bussar. Spårvagnarna började trafikera bron den 16 augusti och den 5 september kom Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf till den officiella invigningsceremonin för Hisingsbron.

Med trapptornen klara blir kajerna under bron tillgängliga för allmänheten igen och det blir enklare att ta sig över älven till fots.

- Äntligen, så kul att inviga trapptornen och därmed sätta punkt för projekt Hisingsbron. Tänk att vi fick möjligheten att bygga världens finaste bro, säger Märta Ehn, projektchef, Skanska Sverige.

Läs mer om projektet Hisingsbron

Senast uppdaterad: 2023-09-06

Rekommenderad läsning