Aqua, 112-1100 kvm

aqua-logo

Aqua är kontoret som ger dig en extra boost de dagar du behöver det. Öppnar dörrar – till möten, möjligheter och upplevelser. Men också till terrassen och kajpromenaden. Aqua är kontoret du längtar till när du jobbar hemma.

 • Egen terrass med utomhusarbetsplatser
 • Utsikt över vatten
 • Utmärkt skyltläge
 • Cykelgarage med omklädningsrum
 • Parkering under huset
 • Kanalpromenad
 • Bra kommunikationer
 • Hållbara materialval
 • Solceller
 • Neptunigatan 50, Malmö
 • 9 våningsplan
 • Totalt 9600 kvm
 • Ledig yta totalt 481 kvm varav 369 kvm är kontor
 • Hälso- och hållbarhetscertifieras
 • Inflyttning januari 2024

Kontor att längta till

Aquas fasad ut mot Neptunigatan utstrålar industriell elegans och erbjuder utmärkt skyltläge. Huset är både hälso- och hållbarhetscertifierat och innanför väggarna är det laddat med smarta och digitala lösningar. Välj själv om du vill jobba inne i de ljusa lokalerna och njuta av utsikten över vattnet eller på den speciellt anpassade terrassen med utomhusarbetsplatser.

Aqua ligger omgivet av Citadellstadens butiker, caféer, bostäder och kontor. Vare sig du cyklar, åker kollektivt eller tar bilen är det smidigt att ta sig till Aqua. Till Malmö C promenerar du på 5 minuter, därifrån når du Copenhagen airport på 25 minuter.

Ladda ner presentation av Aqua:
Aqua presentation.pdf

 

Endast en ledig lokal kvar

Vi har en ledig kontorslokal på entréplan. Här får du en egen uteplats på den lummiga innergården på entréplan. Entréplan bjuder dessutom på ett utmärkt skyltläge mot Neptunigatan.

Det är inne att jobba ute

Forskning visar att naturen har en positiv inverkan på hälsa och immunförsvar. Att vara utomhus gör oss gladare och mindre stressade. Rörelse och miljöombyte stimulerar dessutom innovation och kreativitet.

Aqua är byggt för att inspirera till mer utomhusvistelse. Varje kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete. Generösa fönsterpartier ger utekänsla inomhus. Den gröna innergården erbjuder sköna sittplatser och kanalpromenaden intill Aqua passar utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet.

"Bred forskning visar på utevistelsens positiva effekter på allt från välbefinnande, återhämtning från stress till kreativitet, lärande och stärkta kognitiva funktioner."

Charlotte Petersson, projektledare och initiativtagare till StickUt och licentiand inom Urbana studier vid Malmö universitet.

En hälsosam och hållbar arbetsplats

Miljön vi vistas i påverkar våra val och livsstil. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för att både människor, företag och natur ska må bra. Därför hälsocertifieras Aqua enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt världsledande certifieringssystemet LEED®.

WELL i Aqua – läs mer här
 
Läs mer om certifieringen på wellcertified.com

 

Mellan havsbris och citybrus

Aquas läge ger dig det bästa av två världar: stadens alla möjligheter till service och kultur åt ena hållet och Ribersborgsstranden och Kungsparkens grönska åt andra hållet.

Från de övre våningarna i Aqua bjuds en fantastisk utsikt över kanal och hav. På den grönskande innergården finns möjlighet till både paus och fokus. Lunchtrappan mot småbåtshamnen blir en naturlig mötes- och arbetsplats och kanalpromenaden lockar till promenadmöten. På framsidan av huset löper boulevarden Neptunigatan som tar dig till Malmö C på några minuter.

Närhet till resten av världen

Aqua är strategiskt placerat invid Neptunigatan – Malmös nya, grönskande boulevard. Kommunikationerna är utmärkta. Stadsbussar går precis utanför dörren och Malmö C ligger på fem minuters gångavstånd. Därifrån når du Copenhagen Airport. 

Aqua ligger dessutom i ett av Öresundsregionens mest dynamiska områden med hög koncentration av företag och stark entreprenörsanda. Här hittar du bland annat företagsklustret MEC, inkubatorn MINC, SVT, Studio och Malmö universitet. Det skapar goda möjligheter för såväl nätverkande som rekrytering av spetskompetens.

Industriell elegans

Aquas fasad ut mot Neptunigatan andas industriell elegans. Den öppna portalen mellan de två sammankopplade huskropparna leder in till innergården och ramar in utsikten mot Malmöhus slott. Entréerna på gatuplan är ljusa och inbjudande.

Solsidan inåt gården får en varm och lugn känsla. Terrasserna och de utstickande fönstersmygarna ger fasaden karaktär, och gården med sittplatser och lunchtrappa blir en naturlig mötes- och arbetsplats för alla i huset.

Skräddarsytt och flexibelt

Behöver du jobba avskilt och fokuserat eller tillsammans med andra? Behöver du träffa kunder i ett privat mötesrum eller skulle det passa bättre med ett informellt möte i solen på terrassen? Aqua har en inbyggd flexibilitet som gör att ytor och miljöer kan anpassas efter skiftande behov och förutsättningar. Hållbart för både företag och klimat.

Underutnyttjade ytor är en onödig kostnad. Skanska har lång erfarenhet av att skräddarsy arbetsplatser efter olika verksamheters och människors behov och beteenden. Vi hjälper er gärna välja kontorsstorlek utifrån hur många medarbetare som brukar vara på plats samtidigt och vilka arbetsuppgifter ni behöver utföra.

Underbart läge mellan havsbris och citybrus
1.
Underbart läge mellan havsbris och citybrus
Fasaden ut mot Neptunigatan utstrålar industriell elegans
2.
Fasaden ut mot Neptunigatan utstrålar industriell elegans
Malmös nya kanalpromenadrunt hörnet
3.
Malmös nya kanalpromenad runt hörnet
Malmö Central
4.
Nära till Malmö C
Terrasser med utomhusarbetsplatser
5.
Terrasser med utomhusarbetsplatser
Cykelhotel med omklädningsrum
6.
Cykelhotel med omklädningsrum
Vy över Citadellstaden
7.
Omgivet av Citadellstadens butiker, caféer, bostäder och kontor.
Fantastisk utsikt över Malmöhus slott och Slottsparken
8.
Fantastisk utsikt över Malmöhus slott och Slottsparken
Visionsbild mot Neptunigagatan.
9.
Visionsbild mot Neptunigagatan.
Visionsbild mot kanalen.
10.
Visionsbild mot kanalen.

Nyheter

2023-04-21 08:00 CET

Skanska Fastigheter Malmö välkomnar FCG till kontorshuset Aqua, Malmö

Skanska Fastigheter Malmö AB har tecknat ett hyresavtal om ca 733 kvm i Aqua med FCG, ett ledande företag inom governance, risk och compliance, som erbjuder expertis och techlösningar i framkant till företag på den europeiska marknaden. FCG har mer än 450 anställda i Bergen, Bryssel, Köpenhamn, Göteborg, Frankfurt, Helsingfors, Malmö, Oslo, Stockholm och Vilnius. Våren 2023 kommer FCG att flytta in i en lokal på plan 2 med egen terrass för bland annat utomhusarbete.

Läs mer

Hitta er lediga lokal

Läs mer om våra lokaler i Sverige och övriga Norden, möt våra kunder och få inspiration på Skanska Fastigheters webbplats.