workplaces-by-skanska-lightgreen

Aqua, 250-9600 kvm

aqua-logo

Aqua är kontoret som ger dig en extra boost de dagar du behöver det. Öppnar dörrar – till möten, möjligheter och upplevelser. Men också till terrassen och kajpromenaden. Aqua är kontoret du längtar till när du jobbar hemma.

 • Egen terrass med utomhusarbetsplatser
 • Utsikt över vatten
 • Utmärkt skyltläge
 • Cykelgarage med omklädningsrum
 • Parkering under huset
 • Kanalpromenad
 • Bra kommunikationer
 • Neptunigatan 50, Malmö
 • 9 våningsplan
 • Totalt 10 000 kvm
 • 400–1 500 kvm per plan
 • Delbart från ca 250 kvm
 • Arbetsplatser för ca 700 personer
 • Hälso- och hållbarhetscertifieras
 • Inflyttning 2022

Kontor att längta till

Aquas fasad ut mot Neptunigatan utstrålar industriell elegans och erbjuder utmärkt skyltläge. Huset är både hälso- och hållbarhetscertifierat och innanför väggarna är det laddat med smarta och digitala lösningar. Välj själv om du vill jobba inne i de ljusa lokalerna och njuta av utsikten över vattnet eller på den speciellt anpassade terrassen med utomhusarbetsplatser.

Aqua ligger omgivet av Citadellstadens butiker, caféer, bostäder och kontor. Vare sig du cyklar, åker kollektivt eller tar bilen är det smidigt att ta sig till Aqua. Till Malmö C promenerar du på 5 minuter, därifrån når du Copenhagen airport på 30 minuter.

Det är inne att jobba ute

Forskning visar att naturen har en positiv inverkan på hälsa och immunförsvar. Att vara utomhus gör oss gladare och mindre stressade. Rörelse och miljöombyte stimulerar dessutom innovation och kreativitet.

Aura är byggt för att inspirera till mer utomhusvistelse. Varje kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete. De djupa fönstersmygarna erbjuder sittyta och skapar utekänsla inomhus. Den gröna innergården erbjuder sköna sittplatser och kanalpromenaden intill Aqua passar utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet.

”Att jobba utomhus några timmar om dagen kan sänka stressnivåer, förbättra återhämtningen och göra oss friskare, gladare och piggare.”

– Susanna Toivanen, professor i sociologi och forskare inom framtidens arbetsplatser

 

En hälsosam och hållbar arbetsplats

Miljön vi vistas i påverkar våra val och livsstil. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för att både människor, företag och natur ska må bra. Därför hälsocertifieras Aqua enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt världsledande certifieringssystemet LEED®

WELL för hälsosamma arbetsplatser

WELL är en internationell standard för arbetsplatser som främjar hälsa och välbefinnande. WELL bygger på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår från hur den byggda miljön påverkar oss. En certifiering ställer höga krav på bland annat dagsljusnivåer och luftkvalitet, men det handlar också om att skapa distraktionsfria och bekväma miljöer som gynnar hälsosamma val och produktivitet.
Läs mer på wellcertified.com

LEED för hållbarhet

LEED® är ett världsledande certifieringssystem för att designa, bygga och driva hållbara fastigheter. Det handlar bland annat om att maximera invånarnas hälsa och produktivitet, att minimera energi- och resursförbrukningen och de negativa effekterna på miljön samt att minska livscykelkostnaden.

Visa mer
Visa mindre

Mellan havsbris och citybrus

Aquas läge ger dig det bästa av två världar: stadens alla möjligheter till service och kultur åt ena hållet och Ribersborgsstranden och Kungsparkens grönska åt andra hållet.

Från de övre våningarna i Aqua bjuds en fantastisk utsikt över kanal och hav. På den grönskande innergården finns möjlighet till både paus och fokus. Lunchtrappan mot småbåtshamnen blir en naturlig mötes- och arbetsplats och kanalpromenaden lockar till promenadmöten. På framsidan av huset löper boulevarden Neptunigatan som tar dig till Malmö C på några minuter.

Närhet till resten av världen

Aqua är strategiskt placerat invid Neptunigatan – Malmös nya, grönskande boulevard. Kommunikationerna är utmärkta. Stadsbussar går precis utanför dörren och Malmö C ligger på fem minuters gång-
avstånd. Därifrån når du Copenhagen Airport. 

Aqua ligger dessutom i ett av Öresundsregionens mest dynamiska områden med hög koncentration av företag och stark entreprenörsanda. Här hittar du bland annat företagsklustret MEC, inkubatorn MINC, SVT, Studio och Malmö universitet. Det skapar goda möjligheter för såväl nätverkande som rekrytering av spetskompetens.

Industriell elegans

Aquas fasad ut mot Neptunigatan andas industriell elegans. Den öppna portalen mellan de två sammankopplade huskropparna leder in till innergården och ramar in utsikten mot Malmöhus slott. Entréerna på gatuplan är ljusa och inbjudande.

Solsidan inåt gården får en varmare känsla. Terrasserna och de utstickande fönstersmygarna ger fasaden karaktär, och gården med sittplatser och lunchtrappa blir en naturlig mötes- och arbetsplats för alla i huset.

Skräddarsytt och flexibelt

Behöver du jobba avskilt och fokuserat eller tillsammans med andra? Behöver du träffa kunder i en elegant miljö eller skulle det passa bättre med ett mer informellt möte på terassen? Aqua erbjuder de bästa förutsättningarna för medarbetarnas och företagets och välmående.

I Aqua finns en inbyggd flexibilitet som gör att det går att anpassa kontoret efter era unika behov och förutsättningar. Eftersom underutnyttjade ytor är en onödig kostnad hjälper vi dig gärna att välja
kontorsstorlek efter hur många som brukar vara på plats samtidigt. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy ytor och miljöer utifrån verksamheters och människors behov och beteende.

Planritningar

1-aqua-neptunigatan
2-agua-innergard
3-aqua-ront-view
4-aqua-interor
5-aqua-interior
6-aqua-interior
7-aqua-bike
8-aqua-jobba-ute
9-aqua-kontor
10-aqua-vastracitadellskajen
11-aqua-water
12-aqua-vastra-citadellskajen-view