c

BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Den grundläggande idén är att möjliggöra hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till en lägre kostnad.

BoKlok-husen följer Ikea-modellen med stora volymer, låga priser och industrialiserad produktion, samtidigt som standarden är hög.

1996 påbörjade Skanska och IKEA arbetet med BoKlok. Konceptet är baserat på ett industriellt byggande där vi använder system- och modultänkande med standardlösningar. Syftet är att kunna bygga bostäder till ett bättre pris och ge fler människor möjlighet att köpa en nybyggd bostad av god kvalitet.

Smart utnyttjade kvadratmeter

Varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Öppen planlösning, högt i tak, stora fönster och naturmaterial karakteriserar bostäderna.

Oavsett om det är lägenheter, radhus eller villa vi bygger finns det alltid närhet till grönska och lummighet. Samtidigt finns även närheten till service och kommunikationer. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Så pressar vi priset

Upprepningseffekten gör det möjligt för oss att hålla priset nere. Vi bygger också inomhus i en mycket effektiv fabrik som gör att vi kan snåla med både material och transporter. Vi planerar även områdena väl så att vi får plats med så många bostäder som möjligt, men utan att ge avkall på den gemensamma utemiljön.

Vi tar ansvar för hela kedjan

BoKlok ansvarar för hela värdekedjan, från produktutveckling, projektutveckling och tillverkning i fabrik till byggnation, försäljning och kundrelationerna efter inflyttning.

BoKlok tillverkningsprocess – från fabrik till nyckelfärdigt.

Senast uppdaterad: 2017-03-21