c

BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept som Skanska och IKEA har tagit fram. Den grundläggande idén är att skapa bostäder som är anpassade för vanliga människors önskemål och plånböcker.

BoKlok-husen följer Ikea-modellen med stora volymer, låga priser och industrialiserad produktion, samtidigt som standarden är hög.

1996 påbörjade Skanska och IKEA arbetet med BoKlok. Konceptet är baserat på ett industriellt byggande där vi använder system- och modultänkande med standardlösningar. Syftet är att kunna bygga bostäder till ett bättre pris och ge fler människor möjlighet att köpa en nybyggd bostad av god kvalitet.

Smart utnyttjade kvadratmeter

Varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Öppen planlösning, högt i tak, stora fönster och naturmaterial karakteriserar bostäderna.

Vi skapar hus för de flesta miljöer och har färdiga koncept. Upprepningseffekten gör det möjligt för oss att hålla priset nere. Vi bygger också inomhus i en mycket effektiv fabrik som gör att vi kan snåla med både material och transporter. Vi planerar även områdena väl så att vi får plats med så många bostäder som möjligt, men utan att ge avkall på den gemensamma utemiljön.

Välj färg, material, fönster och tak

Även om husen bygger på samma koncept så finns det en stor flexibilitet att välja färg, fasadmaterial, fönster och tak. På så sätt går det att skapa ett hus som smälter in i miljön.

Vi erbjuder flerfamiljshus, enfamiljshus och seniorboenden.

Flexibla flerfamiljshus

Vi erbjuder flexibla flerfamiljshus som kan byggas i upp till fyra våningar högt och anpassas efter tomt och omgivning.

Enfamiljshus som radhus, parhus eller kedjehus

Vi har radhus, parhus och kedjehus. Här får man ett snyggt och prisvärt hus med egen trädgård och ibland egen uppfart.

Seniorboenden med hög standard

Vårt seniorboende SilviaBo är också flexibelt och bygger på samma princip som vårt flerfamiljshus. Här ställs dock ytterligare krav för en högre standard.

BoKlok tillverkningsprocess – från fabrik till nyckelfärdigt.

Senast uppdaterad: 2022-01-04