c

Skanska 21

Starta framtiden tillsammans med oss. Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig praktiska kunskaper, värdefulla erfarenheter och vänner för livet.

Vill du ha ett utmanande och spännande jobb i ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag? Skanska 21 syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att ta de första kliven in i din kommande yrkesroll hos oss på Skanska. Vare sig det är som framtida ledare inom vår bygg- och projektutvecklingsverksamhet, som specialist på vår avdelning för teknisk spetskompetens eller som inköpare.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har ett intresse för bygg- och projektutvecklingsbranschen och ser Skanska som en långsiktig arbetsgivare. Du är ödmjuk, självgående och har självinsikt. Tidigare erfarenhet är inget krav, men reflektera gärna kring vad du har för livserfarenheter som gör att du skulle passa in i Skanska 21.

På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund. För att vara behörig att ansöka till programmet är vårt krav krav att du som ansöker läser fjärde året till civilingenjör (300hp) och är godkänd på minst 180hp. Du läser en inriktning inom väg- och vattenbyggnad, lantmäteri, samhällsbyggnad, arkitektur och teknik, arkitektur eller industriell ekonomi på någon av följande lärosäten:

 • Blekinge Tekniska Högskola
 • Chalmers
 • Karlstads Universitet
 • Kungliga Tekniska Högskolan
 • Linköpings Universitet
 • Luleå Tekniska Universitet
 • Lunds Tekniska Högskola
 • Mittuniversitetet
 • Mälardalens Högskola
 • Umeå Universitet
 • Örebro Universitet

Vad kan jag förvänta mig av programmet?

Kommande omgång av Skanska 21 startar i maj 2021 och pågår parallellt med dina studier under ditt sista utbildningsår fram till examen. Under programtiden ingår det att du både sommarjobbar och skriver ditt examensarbete hos oss. Utöver det ingår också ett antal programträffar som fokuserar på att förse dig med ett nätverk och rätt verktyg för en karriär på Skanska. Bland annat utbildas du i ledarskap, presentationsteknik och personlig effektivitet. Och om du trivs hos oss och vi med dig så går du över i en anställning hos oss i samband med din examen.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Rekryteringsprocessen sträcker sig från början av december till slutet av februari med uppehåll för julledigheten. När ansökan stängt efter 1 december påbörjar vi urvalet för programmet. Du som uppfyller kravet ovan på behörighet för att söka programmet, kommer att få ett test skickat till dig. Vi kommer att be dig genomföra ett kapacitets- och personlighetstest för att göra urvalsprocessen mer träffsäker och mer rättvis för dig som söker till programmet. En objektiv urvalsprocess gör att alla kandidater bedöms på samma sätt. Vilket minskar risken för att fördomar och förutfattade meningar påverkar vår bedömning.

Efter att testperioden löpt ut informerar vi dig om du gått vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Går du vidare till nästa steg så kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju med rekryterande chef och någon från vår HR-avdelning. Senast den sista februari får du besked om du erbjuds en programplats eller ej.

Nu är jag redo att ansöka! Hur gör jag? 

Först och främst är det viktigt att du beslutar dig för vilket verksamhetsområde du vill tillhöra. Fundera noga eftersom du inte bara kommer erbjudas en programplats, utan också en anställning inom det verksamhetsområde du väljer. När du bestämt dig för ett verksamhetsområde behöver du också välja mellan de placeringsorter som erbjuds. Välj placeringsort utifrån var du vill bo och jobba efter din examen.

Skicka in din ansökan senast den 1 december 2020

Du behöver bara ha ditt betygsunderlag redo för att göra din ansökan. Vi tar endast emot en ansökan per kandidat. Om du av någon anledning skulle skicka in flera behandlas endast den senast inskickade ansökan.

Läs mer om våra verksamhetsområden och gå vidare till ansökan via länkarna nedan. Stort lycka till!

Senast uppdaterad: 2020-11-12