c

Skanska 21

Starta framtiden tillsammans med oss. Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig praktiska kunskaper, värdefulla erfarenheter och vänner för livet.

Vill du ha ett utmanande och spännande jobb i ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag? Skanska 21 syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att ta de första kliven in i din kommande yrkesroll hos oss på Skanska. Vare sig det är som framtida ledare inom vår bygg- och projektutvecklingsverksamhet, som specialist på vår avdelning för teknisk spetskompetens eller som inköpare.

Skanska 21 startar i slutet av ditt fjärde utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till din examen. I samband med din examen övergår studentprogrammet till en anställning hos oss.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har ett intresse för bygg- och projektutvecklingsbranschen och ser Skanska som en långsiktig arbetsgivare. Du är ödmjuk, självgående och har självinsikt. Tidigare erfarenhet är inget krav, men reflektera gärna kring vad du har för livserfarenheter som gör att du skulle passa in i Skanska 21.

På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund. För att vara behörig att ansöka till programmet är det dock ett krav att du som ansöker läser fjärde året till civilingenjör (300hp) inom väg- och vattenbyggnad, lantmäteri, samhällsbyggnad, arkitektur och teknik, arkitektur eller industriell ekonomi på någon av följande skolor:

  • Blekinge Tekniska Högskola
  • Chalmers
  • Karlstads Universitet
  • Kungliga Tekniska Högskolan
  • Linköpings Universitet
  • Luleå Tekniska Universitet
  • Lunds Tekniska Högskola
  • Mittuniversitetet
  • Mälardalens Högskola
  • Umeå Universitet

Ansökningsprocessen

Under höstterminen besöker vi din skola för att berätta mer om studentprogrammet. Håll utkik på skolan så att du inte missar informationsmötet.

Du ansöker genom länken nedan som tar dig till vår ansökningsportal. Förbered ditt CV, personliga brev, intyg på betyg samt eventuella arbetsintyg eller praktikintyg i god tid innan din ansökan. Efter sista ansökningsdatum startar en period med urval och intervjuer under december fram till februari. I slutet av februari får du besked om du blivit antagen.

Tips: Det viktigaste är att du ser Skanska som ett framtidsföretag som du vill arbeta på efter examen. Var därför tydlig med dina intresseområden och beskriv gärna varför du sökt dig till Skanska.

Ansök här

Sista ansökningsdatum är 2018-12-01.

Tänk på att du måste gå in på länken via en dator. Du kan alltså inte ansöka via din mobiltelefon. Om länken inte fungerar i Internet Explorer, testa en annan webbläsare. Alternativt rensa ditt cashminne och försök igen.

Via följande länk kan du läsa om hur Skanska behandlar dina personuppgifter i samband med ansökningsprocessen till programmet. 

Senast uppdaterad: 2018-09-28