Kvarntorget Norrköping lägenheter lokaler

Kvarntorget i Norrköping

I Norrköping växer just nu projektet Kvarntorget fram. Kvarteret ligger i centrala Norrköping och består av hyresrätter, bostadsrätter och ett vårdboende.

Kvarntorget består av två kvarter - Bergskvadraten med 101 hyreslägenheter och 72 vårdboenden i samma hus, och brf Färgeriet där det ska bli 40 nybyggda bostadsrätter. Även den gamla industribyggnaden, planeras att byggas om.

Kvarntorget blir det perfekta läget för dig som vill bo centralt i city, ha gångavstånd till universitetet, visualiseringscenter och Louis de Geer. Trots det centrala läget är miljön lugn och du har nära till all service, såsom apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, butiker, restauranger och caféer.

Bergskvadraten beräknas stå färdigt sommaren 2021.

Bo i svanenmärkta bostadsrätter

I brf Färgeriet planerar vi för 35 Svanenmärkta hem om 35 – 160 kvadrat, allt ifrån ettor till femmor med öppen planlösning. Hemmen är planerade för att ta till vara på ljuset på bästa sätt och många av lägenheterna har fönster i två väderstreck med utsikt över staden. I nästan samtliga hem kommer du dessutom att kunna njuta av soliga timmar på en trevlig balkong.

Säljstart planeras till första kvartalet 2021.

Läs mer om våra bostadsrätter

Ett område med industriell historia

Ett av Kvarntorgets största kännetecken är kanske den imponerande tegelfasad med vackra blinderingar och valvslagna fönster som ligger på Kungsgatan. Byggnaden ritades av arkitekterna Pihlström och Eklund 1904 för Ströms AB, och byggdes sedan till 1916 för att användas som konstullfabrik.

Hela området runt Motala ström är faktiskt helt unikt i Europa. Här har det byggts gott om ståtliga industribyggnader som ända sedan medeltiden har utnyttjat Motala ströms forsar. I fabrikerna har det framförallt producerats kläder och tyger från ylle och bomull. Men på 1950-talet gick dessvärre industrin in i textilkrisen och 1970 lades Norrköpings sista ylleföretag ner.

I början av 1970-talet hölls hela industrilandskapet stängt och området förföll fort och blev ett område som inte lockade någon. Men istället för att riva området beslutade kommunen sig istället för att satsa på byggnaderna och hitta nya användningsområden för dem. Många av husen behölls men vissa fick ge plats åt nyproduktion. Det är detta vackra industrilandskap du kan strosa runt i idag.

Moderna hyresrätter vid Motala ström

I centrala Norrköping, ett stenkast från Motala ström, växer det nya kvarteret Kvarntorget fram. Kvarntorget blir ett modernt och miljöriktigt kvarter. Husen inrymmer lägenheter från 1 till 4 rum och kök. Samtliga lägenheter håller en genomgående hög standard. 

Bygget påbörjades sommaren 2018 och inflyttning är planerad till sommaren 2021. Uthyrning beräknas starta vid årsskiftet 2020/2021. Rikshem köpte fastigheten i slutet av 2018 och ansvarar för uthyrning av lägenheterna.

Läs mer om hyresrätterna hos Rikshem

Parkera där du bor

Här bygger vi ett ljust och modernt parkeringsgarage där du har möjlighet att parkera per timme eller månadsvis. Bor du i Bergskvadraten kan du smidigt ta dig upp till din lägenhet via hissen. Garaget kommer även att vara öppet för allmänheten.

Parkeringsgaraget kommer att skötas av Securitas Sverige AB.

Du kan anmäla intresse hos Securitas om du vill ställa dig i kö för en garageplats.

Intresseanmälan garageplats hos Securitas

Äldreboende med bästa läge

Här skapas äldreboendet Villa Kvarnen. Boendet rymmer 72 lägenheter i fyra våningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger.

Bolaget Vardaga kommer driva Villa Kvarnen. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. 

Läs mer om Villa Kvarnen

Moderna lokaler i attraktivt läge

I kvarteret Kvarntorget finns lokalen på 115 kvm i Bergskvadraten för uthyrning. Den mindre lokalen är redan uthyrd till Securitas Sverige AB. Lokalerna kan exempelvis användas till ett inspirerande kontor med känsla från Motala Ström. Ett kontor dit du med stolthet kan bjuda in kunder och leverantörer.

Eller varför inte öppna en liten butik med bästa skyltläge? Här passerar mycket folk och det vackra industrilandskapet bjuder in till lugna helg- och lunchpromenader. När det kommer till våra lokaler är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Men dessvärre är det inte aktuellt med någon restaurangverksamhet.

Kontakta oss för mer information om lokalerna
City_-_Drottninggatan_(2)
1 av 7
Louis_De_Geer
2 av 7
skvallertorget
3 av 7
strommen_campus
4 av 7
Strommen_Louis_de_Geer
5 av 7
Strommen_strykjarnet
6 av 7
Stromparken
7 av 7