c

Boklok Junigården, Landskrona

  • De välplanerade bostadsrätterna ligger centralt men ändå lummigt.

Billiga bostadsrätter i gammal handelsträdgård

I centrala Landskrona har vi byggt 28 välplanerade bostadsrätter. De sex tvåvåningshusen ligger i en gammal handelsträdgård och är byggda i egen regi. BoKlok Junigården är den andra etappen i området, tidigare har vi byggt kvarteret Årstiderna precis bredvid. Produktionsstart var i augusti 2010, bara sex månader senare flyttade de första boende in. I november 2011 var det sista huset klart för inflyttning.

BoKlok är ett samarbete mellan Skanska och IKEA. Affärsidén är att erbjuda moderna och billiga lägenheter som många har råd med. Henrik Grahn, projektledare, berättar om projektet:

– Junigården är ett attraktivt område och de som flyttade in blev väldigt nöjda. Husen ligger väldigt centralt men ändå lummigt. Vi bevarade många fina träd från den gamla handelsträdgården. Det blev även väldigt luftigt mellan husen, egentligen hade vi kunnat bygga fler hus på den stora tomten men vi var osäkra på hur marknaden såg ut.

Det visade sig att bostadsrätterna var ett vältillkommet tillskott på bostadsmarknaden i Landskrona, där det annars främst finns hyresrätter. En visningslägenhet bidrog till att försäljningen tog fart.

– När folk får komma in i en lägenhet så blir det en annan känsla än om vi visar en planritning. Efter Junigården har vi alltid försökt ha en visningslägenhet. Det säger Henrik Grahn.

Andra orsaker till ett lyckat projekt var bra inköp och styrning på arbetsplatsen. En sjunkande ränta och bra samarbete med banken gjorde att vi kunde sänka månadsavgifterna.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects