c

Referensprojekt OPS

Det bästa sättet att berätta om Skanskas erfarenhet inom OPS-projekt, är givetvis att visa vad vi har gjort. Här kan du se ett axplock av uppdrag i Sverige och andra länder. Kontakta oss gärna för att höra mer.

Nya Karolinska Solna

Nya Karolinska Solna (NKS) är ett sjukhus i världsklass. 2016 flyttade de första patienterna in och kan nyttja ett högspecialiserat sjukhus med patienten i fokus. Genom att Skanska har helhetsansvar för sjukhuset har innovativa och hållbara lösningar kunnat implementeras från start. På så sätt kan vi garantera en låg livscykelkostnad. Sjukhuset levereras på utsatt tid och budget.

Läs mer om Nya Karolinska Solna

LaGuardia, USA

På flygplatsen LaGuardia i New York var ett av målen att öka kapaciteten på flygplatsen samtidigt som den pågående trafiken inte påverkas. En vinnande lösning, som blev möjlig genom att Skanska kunde påverka tidigt i processen, var att bygga broar ut till gaterna som flygplanen kan cirkulera under och därmed få mer utrymme. Det ger möjlighet till fler plan i trafik samtidigt.

Läs mer om LaGuardia

M25 London

Teamet bakom M25 bestämde sig för att bygga ringleden runt London med så liten inverkan på miljön som möjligt. Då de kunde planera lösningarna från start och hade frihet i val av material och arbetsmetoder, kunde lösningarna genomföras på ett kostnads- och tidseffektivt och mest miljövänliga sätt. Vägen blev klar 22 veckor före utsatt tid, vilket innebar en stor samhällsvinst eftersom hundratusentals fordon färdas på M25 varje dag.

Läs mer om M25

Elizabeth River Tunnels, USA

Elizabeth River Tunnels i Virginia är vårt första OPS-projekt i USA. Vi bygger en helt ny tunnel under floden Elizabeth River, restaurerar befintliga tunnlar och bygger nya vägar som kopplar ihop tunnlarna. Vi ansvarar även för drift och underhåll av dessa i 58 år. Den första delen av projektet har öppnat ett halvår tidigare än planerat.

Läs mer om Elizabeth River Tunnels

E39, Norge

Trots högre initial kostnad, valde vi att förlänga en tunnel med 400 meter. Totalkostnaden blir lägre över tiden. En annan framgång i projektet var en nästan halverad projekttid.

Läs mer om E39

I-4 Ultimate, USA

I-4 Ultimate i Florida är ett av de största transportprojekten någonsin som genomförs med OPS. Projektet kommer att förbättra säkerheten och öka effektiviteten på sträckan av I4 som leder till flera stora utflyktsmål i Orlando Florida. Nya expressfiler, nya infarter och över 140 broar kommer att byggas. I projektet ingår ansvar för design, konstruktion, finansiering, drift och underhåll i 40 år.

Läs mer om I-4 Ultimate

Senast uppdaterad: 2017-03-20