c

Kontor

I våra innovativa och hållbara kontorshus skapas kreativa arbetsmiljöer för hyresgästerna. Vi på Skanska utvecklar kontor som bidrar till en positiv stadsutveckling.

Vi utvecklar kreativa och levande områden där företag har möjlighet att växa och utvecklas. I det arbetet ser vi alltid till kundens specifika behov. Vi strävar efter att våra områden blir del av en levande stadsutveckling – de ska bidra till en trevlig närmiljö för medarbetare, kunder och privatpersoner.

Gröna hus för ett hållbart samhälle

Genom att bygga gröna fastigheter är vi med och utvecklar ett hållbart samhälle. I alla våra fastigheter har vi byggt in energieffektiva lösningar som bidrar till lägre energiförbrukning, bra inomhusklimat och god ventilation. Vi strävar efter att få alla våra egenutvecklade fastigheter miljöcertifierade.

Låt huset spegla varumärket

En trevlig och inspirerande arbetsmiljö – till exempel med rätt temperatur och god ventilation – har stor betydelse för produktivitet och trivsel. Ett nytt kontor ger företag möjlighet att skapa en miljö som speglar varumärket, vilket stärker relationen både med befintliga och framtida medarbetare.

Rätt lösningar ger ökad lönsamhet

Vi skapar lösningar för våra kunder att öka sin lönsamhet – moderna energieffektiva lokaler ökar företags produktivitet, samtidigt minskar de sjukskrivningar och ökar flexibiliteten inför framtidens krav.

Några av våra kontorsprojekt

WTC, Växjö

I World Trade Center Växjö erbjuds hyresgästerna en plats på toppen i flera bemärkelser: förutom utsikten från det högt belägna kontorshuset, ger arbetsmiljön förutsättningarna för kreativitet och nya möten. Även vi på Skanska sitter i huset.

WTC Växjö är ett av Skanskas större projekt i Växjö och en viktig del i stadens utveckling. Målsättningen är att certifiera byggnaden enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEEDs högsta nivå, Platinum. 

Start: 2014
Färdigställt: 2016

Läs mer om WTC

Citygate, Göteborg

I det expansiva området Gårda utvecklar Skanska framtidens mötesplats intill stadens arenor och evenemangsstråk. Kontorshuset Citygate kommer att vara strategiskt placerat vid Ullevimotet i direkt anslutning till E6/E20 och kommer att bli ett nytt landmärke i Göteborg. Det är en kontorsbyggnad som ligger i framkant när det gäller arkitektur, konstruktion och hållbarhet. Huset kommer att präglas av öppenhet och nytänkande där de första våningsplanen erbjuder attraktiva tjänster och möjligheter såsom restauranger, mötesplatser och co-workingytor för såväl hyresgäster som människor i området.

Högst upp i huset kommer man att kunna blicka ut över staden ur ett helt nytt perspektiv. Det unika huset utvecklas tillsammans med den danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects och har beräknad byggstart under 2017. Citygate kommer att miljöcertifieras enligt det internationella miljösystemet LEED 

Start: 2017
Färdigställt: 2020

Läs mer om Citygate

Sthlm New

Sthlm New är en modern klimatsmart kontorsfastighet i Hammarby sjöstad, alldeles intill Stockholms innerstad. Huset ligger mitt i ett av Stockholms mest expansiva områden – en bra plats att möta framtiden på.

Det blir en urban miljö tänkt att locka kräsna företag inom media, IT, reklam, mode och musik. Huset ska leva mer eller mindre dygnet runt. Intill de generösa entréerna finns torg, parker och närhet till vatten. Det här är det nya Stockholm.

Start: 2017

Läs mer om Sthlm New
Senast uppdaterad: 2017-04-10