c

Hotell

När en region växer behövs fler hotell för affärsresenärer och turister. Vår erfarenhet av att utveckla och bygga hotell ger en smidig process från idé till incheckning.

Utvecklingen av ett hotell kräver erfarenhet och smidiga lösningar. Vi på Skanska har samlat erfarenheter som kommer till nytta när ett nytt hotell ska ta form. Lyhördhet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att omvandla önskemål till verklighet.

Vi är stolta över att ha utvecklat och byggt några av Sveriges mest omtyckta hotell. När vi kan påverka byggprocessen från idé och projektering till färdigt hotell, blir slutresultatet bra. Vi utvecklar och bygger hotellet i samverkan med hotelloperatörer.

Hotell – en del av något större

Skanska som ansvarig projektutvecklare innebär en trygghet eftersom vi har den stora bilden klar för oss. Genom att kombinera olika produkter kan vi skapa effektiva och attraktiva ytor inom husen och mellan huskropparna. Vi vet vad som krävs för att en fungerande stadsdel ska växa fram.

Några av våra hotellprojekt

Malmö Live

Clarion Hotel & Congress Malmö Live heter det hotell som Skanska har byggt i centrala Malmö. 85 meter över marken reser sig hotellet som är ett nytt landmärke i stadssiluetten. Hotellets skybar bjuder på goda drinkar och storslagen utsikt.

I anslutning till hotellet har vi på Skanska utvecklat och byggt kongress och konserthall. Dessutom har vi byggt bostäder och kontor på Universitetsholmen och därmed skapat en stadsdel som lever dygnet runt.

Start: 2012
Färdigställt: 2015

Elite Hotel Carolina Tower, Solna

I anslutning till Nya Karolinska Sjukhuset växer Hagastaden fram, en ny stadsdel som länkar samman Solna och Stockholm. Skanska har utvecklat en kombinerad hotell- och kontorsbyggnad vid Hagaplan i Hagastaden. Byggnaden blir 16 våningar hög med garage under markplanet. Huset innehåller restaurang, konferensavdelning, kontor och hotell med 222 rum.

Vi på Skanska ser stora behov av såväl hotellrum som kontorsytor i den nya stadsdelen som kommer att växa fram under kommande år.

Start: 2014
Färdigställt: 2017

Läs mer om Elite Hotel Caroline Tower

Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg

Alldeles intill Göta Älv, svävar Radisson Blu Riverside Hotel ut över en av hamnbassängerna. Med en fantastisk utsikt över hamninloppet och 265 eleganta rum bjuder hotellet på en exklusiv och inbjudande atmosfär. Skanska har byggt hotellet i egen regi.

Det har varit en snabb och effektiv byggprocess – från första spadtaget till färdigt hotell har gått på mindre än två år. Hotellet har 11 våningar inklusive källare och på taket har en stor takterrass anlagts. I hotellet finns också en restaurang, en bar och en konferensanläggning.

Start: 2011
Färdigställt: 2013

Senast uppdaterad: 2017-11-14