c

Bostäder

Bostadsutveckling handlar om att skapa stadsdelar, kvarter och hem som vi själva skulle vilja leva i. Målet är att uppfylla människors olika boendedrömmar och öka livskvaliteten. I våra bostadsrätter, hyresrätter och småhus ska det vara lätt att trivas.

Norra Djurgårdsstaden

Vi på Skanska finansierar, utvecklar och bygger nya stadsdelar där bostäder är en viktig beståndsdel. Bostadsbristen i Sverige är rekordstor vilket hämmar regioners tillväxt. Vi på Skanska anser att Sveriges välfärd är beroende av fler bostäder och vill därför bygga fler hem i prioriterade områden.

När vi utvecklar ett nytt bostadsområde, bygger vi bostäderna själva tillsammans med kvalificerade underentreprenörer. Det är en trygghet för kommunen att veta att de färdiga produkterna alltid håller hög kvalitet.

Bostäder – en del av något större

Skanska som ansvarig projektutvecklare innebär en trygghet eftersom vi har den stora bilden klar för oss. Vi vet hur olika produkter hänger samman och vad som krävs för att en fungerande stadsdel ska växa fram. Ju mer komplexa projekt, desto roligare utmaning.

Några av våra bostadsprojekt

Kvarntorget, Norrköping

Kvarntorget består av två kvarter - Bergskvadraten med 101 hyreslägenheter och 72 vårdboenden i samma hus, och brf Färgeriet där det ska bli 40 nybyggda bostadsrätter. Även den gamla industribyggnaden, planeras att byggas om.

Kvarntorget blir det perfekta läget för dig som vill bo centralt i city, ha gångavstånd till universitetet, visualiseringscenter och Louis de Geer. Trots det centrala läget är miljön lugn och du har nära till all service, såsom apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, butiker, restauranger och caféer.

Start: 2018
Färdigställt: 2021

Läs mer om Kvarntorget

Gustavslund, Helsingborg

I Gustavslund har vi uppfört fyra fastigheter med 80 hyreslägenheter. Det nya kvarteret ligger sydost om Helsingborg centrum med Ramlösa som närmaste tågstation.

Miljö och hållbarhet är viktigt för oss och husen är miljöcertifierade. Det är också lätt för de boende i fastigheten att vara miljösmarta. Hyresgästen kan själva påverka sin förbrukningskostnad då all energi- el, värme och varmvatten mäts separat i varje lägenhet.

Start: 2012
Färdigställt: 2014

Läs mer om Gustavslund

Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är Stockholms nya gröna stadsdel. Här bygger Skanska attraktiva bostadsrätter. Det fantastiska läget vid Husarviken och Kungliga Nationalstadsparken bjuder på sköna naturupplevelser, samtidigt finns innerstadens utbud en kort cykeltur härifrån.

Norra Djurgårdsstaden ska bli en grön stadsdel och vi planerar att Svanenmärka både Björk och Plaza. Vår byggprocess ska påverkar miljön så lite som möjligt och de färdiga husen ska innebära en minimal klimatpåverkan. För de boende innebär det ett bra inomhusklimat, möjligheten att leva miljövänligt och låga energikostnader.

Start: 2015
Färdigställt: 2017

Läs mer om Norra Djurgårdsstaden
Senast uppdaterad: 2019-03-18