Olivin

olivin_logotyp

Olivin – Business i balans

Olivin är en omtänksam och balanserad plats skapad för medarbetare som prioriterar en aktiv livsstil. Här är rörelse en självklar del av arbetsdagen med lösningar utformande för att medarbetarna obemärkt ska välja det aktiva alternativet. 

Husets design stöttar vardagsmoment som annars kan kännas omständiga. Olivin underlättar rörelse som får kropp och hjärna att må bättre, ser till att stressen minskar och att kreativiteten ökar.

Olivin i korthet

 

Adress: Lindhagensgatan 105

Total area: ca 23 000 kvm 

Lokalstorlekar: från ca 500 kvm och uppåt

Antal våningar: 11

Unikt: Grönskimrande fasad, lunchyta på taket och bastu

I området: Hotell, service och restauranger

Kommunikationer: Tunnelbana, buss och närhet till trafikleder, cykelgarage och omklädningsrum

Miljöcertifiering: LEED Platinum

Planerad inflytt:  2026

En naturlig knutpunkt


Hornsberg är en plats full av liv och rörelse som passar den aktiva medarbetaren. Närheten till vattnet och sportfaciliteter gör det smidigt att paddla, löpa eller träna i samband med arbetet. Caféer, restauranger och barer ger platsen en vibrerande atmosfär för boende och arbetande i området. Det stora utbudet av service- och träningsmöjligheter bidrar också till platsens puls. Olivin blir en signaturbyggnad för Lindhagensgatan och ger stadsstrukturen en komplett känsla.

Smarta kontor för en aktiv livsstil


Olivins centrala placering ger medarbetarna många träningsmöjligheter. I området ligger sporthallar, tennishall, gym, kajakuthyrning och gott om utomhusgym. Tack vare närheten till vattnet är området även en härlig plats för löpning och simning. Smart utrustade och genomtänkta omklädningsrum, inbjudande trappor och stora takterrasser med utomhusgym är några av faktorerna som bidrar till ett liv i rörelse.

Kombinationen av platsens träningsmöjligheter och husets utformning ger medarbetarna optimala förutsättningarna för en aktiv och effektiv vardag.

Olivin står klart för inflyttning från och med 2026.

Ett härligt bemötande


På Olivins entrévåning möts du av en välkomnande lobby, trevlig restaurang och härliga butiker. Här finns ett välformat cykelgarage med verktyg, luftpump och laddningsstationer – allt för att ta hand om din cykel. Det finns även exklusiva omklädningsrum med handduksservice och medlemsmöjligheter såsom eget skåp. Allt för att påbörja eller avsluta din arbetsdag på bästa sätt!

Här är alltid människor

”Här är alltid människor i rörelse. Cityläge utan citystress. Lugnare än Sveavägen, men människor som bor och arbetar här är alltid i rörelse.”

Maria, 46 år, arbetar i området

Bra kommunikationer

 

Läget är en stor fördel med att jobba här:

  • Tunnelbanestationen Stadshagen (blå linje) ligger 300 meter bort. Det tar 6 minuter till T-centralen.
  • Thorildsplan (grön linje) ligger 500 meter bort. Det tar 9 minuter till T-centralen.
  • Kristineberg (grön linje) ligger 500 meter bort, med 10 minuter till T-centralen.
  • Lindhagensgatan och Nordenflychtsvägen är trafikerade med busslinjerna 50, 56 och 60.
  • Bilförare når huset smidigt tack vare närheten till Essingeleden.
     

Dessutom finns cykelbanor på Lindhagensgatan och Nordenflychtsvägen. För de som cyklar till jobbet kommer husets cykelgarage och de exklusiva omklädningsrummen vara uppskattat.

 

Är du intresserad av att vara en del av Olivin?

Hitta er lediga lokal

Läs mer om våra lokaler i Sverige och övriga Norden, möt våra kunder och få inspiration på Skanska Fastigheters webbplats.