Oas

Oas logotyp

I Oas finns det utrymme för människor, idéer och företag som vill växa och frodas. Det är en inspirerande plats att samlas och hämta ny energi på, omgiven av grönska och blänkande vatten.

Arbetsplatsen med det skönaste läget - en oas mitt i centrala Malmö.

Ladda ner presentation om Oas

Kort om Oas:

 • Centralt beläget på Neptunigatan
 • En mötesplats som bygger gemenskap
 • Grönskande och naturnära
 • Egen balkong
 • Gemensam takterrass
 • Hälso- och hållbarhetscertifierad arbetsplats
 • Totalt cirka 7 500 kvm
 • 8 flexibla våningsplan om cirka 1 100 kvm vardera
 • Delbart från cirka 400 kvm
 • Designat av Tengbom arkitekter
 • Inflyttning hösten 2024

Välkommen in i gemenskapen

I Oas får både idéer och relationer förutsättningar att blomma ut. Våra flexibla, hälsocertifierade och ljusa lokaler har allt era medarbetare behöver, vare sig de vill jobba enskilt eller tillsammans. Håll en kreativ workshop i ett inspirerande mötesrum, jobba ute på balkongen eller träffas för ett informellt möte på den gemensamma takterrassen. Hela miljön är inbäddad i en lugn och harmonisk grönska.

 • Rum för fokuserat arbete och telefonsamtal
 • Kreativa mötesrum för små och stora möten
 • Balkonger med eluttag för att kunna arbeta utomhus
 • Gemensamma ytor som främjar interaktion och kreativitet

En ny, levande stadsdel

Oas ligger i Citadellsstaden, ett av Öresundsregionens mest dynamiska områden. Här samsas kontor, bostäder och service i ett härligt myller. Vare sig du cyklar, åker kollektivt eller tar bilen är det smidigt att ta dig till jobbet. Det kallar vi vardagslyx som ger arbetslust.

Malmös skönaste läge

Kanalpromenaden utanför Oas ger området en unik karaktär. Möjligheterna till både aktivitet och återhämtning är många: gå en promenad längs kanalen, kläm in ett träningspass på utegymmet eller ta en energigivande walk-and-talk i Slottsparken. Visste du att det tar mindre än fem minuter att cykla till Malmö Central från Oas?

Flod i solsken
1.
Malmö C finns på promenadavstånd
Två personer på brygga
2.
Den mysiga kanalpromenaden ger området en unik karaktär
Ett gäng utanför byggnad
3.
Känn stadens puls
Joggande personer
4.
Skingra tankarna med en löptur i parken

Njut av utsikten från takterrassen

I Oas finns alla möjligheter att jobba ute, ringa ett telefonsamtal eller bara hämta andan en stund i en grön miljö. Från den gemensamma takterrassen har du en fantastisk utsikt över Malmö och Öresund. Slå dig ner i pergolan och ta ett möte eller en kaffe med en kollega. Nästan alla kontor i Oas har sin egen balkong i söderläge, med en underbar vy över den lummiga innergården. Dessutom finns det eluttag på varje balkong, så att det blir enkelt att arbeta utomhus.

En arbetsplats som får människor att må bra

Vi tillbringar 90 procent av våra liv inomhus och därför är det viktigt att vistas i miljöer som gör gott för vår hälsa. När du arbetar i WELL-certifierade Oas är det lätt att ha en smidig och hälsosam vardag. Om du cyklar eller springer till jobbet finns det omklädningsrum och dusch i cykelhotellet på entréplan, liksom alla verktyg du behöver för att underhålla din cykel. Dessutom kan du låna en av våra lånecyklar – eller varför inte boka husets egna kajak för en spännande tur på kanalen?

Oas hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL som bygger på forskning om hur byggda miljöer påverkar människors hälsa och välmående. Det har visat sig att miljön vi vistas i har större betydelse för vår hälsa än våra gener. En hälsosam fysisk arbetsmiljö kan öka både vår trivsel och produktivitet. Oas är en grönskande kontorsbyggnad som ger alla som vistas i lokalerna förutsättningar att både arbeta och pausa under dagen.

Läs mer om certifieringen på wellcertified.com

Man på cykel
1.
Cykelhotellet på entréplan har dusch, omklädningsrum och skåp
Stadsvy
2.
Paddla Malmö runt på lunchen
Elbil som laddar
3.
Under huset finns parkering med laddplatser
Två kvinnor fikar
4.
Oas förbereds för café eller restaurang i entréplan

"Oas ska vara just det som namnet antyder: en plats där människor samlas för att samla kraft och inspiration för att växa tillsammans. Vi vill skapa en hållbar, grönskande arbetsmiljö mitt i centrala Malmö. En källa till arbetslust, men också till vardagslyx!"

Grönt på utsidan och insidan

Gröna klätterväxter slingrar sig längs med den klimatförbättrade betongfasaden och en stor del av inredning och material är återbrukat eller lokalt tillverkat. Målet är att Oas ska bli ett helt klimatneutralt hus och certifieras enligt både NollCO2 och LEED Platinum. Genom att sitta i Oas kan ditt företag minska sitt klimatavtryck.

Läs mer om hållbara lösningar i Oas (PDF)

Flexibelt och framtidssäkrat

När du hyr kontor på Oas kan du vara säker på att det växer i takt med dina affärer. Vi bygger ett hus som kan anpassas till de olika behov som kan uppstå hos verksamheter och människor. I Oas är det främst ytterväggarna som är bärande, vilket gör det enkelt att förändra lokalerna utan att hindras av låsande konstruktioner och orimligt stora ombyggnadskostnader. Hur ser ditt drömkontor ut?

Följ oss för att se vad som händer i Oas!

instagram2.jpg   linkedin2.jpg

Vill du veta mer om Oas?

Hitta er lediga lokal

Läs mer om våra lokaler i Sverige och övriga Norden, möt våra kunder och få inspiration på Skanska Fastigheters webbplats.