Hyllie Terrass

Hyllie-Terrass_CMYK

Hyllie Terrass är kontoret för dig som vill göra ett stort intryck, men lämna ett litet avtryck. Som uppfattar ”det här har ingen gjort förut” som ett uppmuntrande hejarop. Och som faktiskt vill göra världen bättre, istället för att bara prata om det.

Hyllie Terrass i korthet

 • En av Sveriges första klimatneutrala kontorsbyggnader
 • Möjlighet till egen grön terrass
 • Hälso- och miljöcertifierad arbetsplats
 • Malmös mest hållbara stadsdel
 • 12 våningar
 • 200–14 000 kvm
 • 2 minuter från Hyllie C
 • Inflyttning våren 2023

Ladda ner presentation om Hyllie Terrass

Ett hus med stort intryck och litet avtryck

På entrésidan visar Hyllie Terrass upp en stilren fasad med spännande arkitektoniska detaljer och ut-märkt skyltläge mot tågstationen. Åt andra hållet öppnar huset upp sig mot söder och bjuder på en härlig utsikt över parken intill. De utmärkande gröna terrasserna bryter av fint mot den minimalistiska fasaden och ger byggnaden karaktär. Det ser nästan ut som om parken fortsätter upp på husets fasad. Det gröna yttre speglar husets ambition att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid.

Välkommen in!

Det ska vara lätt att göra rätt. Därför är Hyllie Terrass utformat för att få människor och företag att bli den bästa mest hållbara versionen av sig själva. Hjälpa dem att prestera bättre och göra smartare val. Varje dag.
Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. Restaurangen lockar med aptitretande och hälsosam mat. Och de gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led. Dessutom finns givetvis all tänkbar service i huset för att förbättra din arbetsdag:

 • Välkomnande reception med gott kaffe
 • Gemensamt konferensrum för upp till 35 personer
 • Drive-in cykelhotell med servicestation och lånecyklar
 • Dusch- och omklädningsrum med förvaringsskåp
 • Garage med gott om laddplatser
hyllie-terrass-entre
1.
Ljuset flödar in från två håll i entrén.
hylle-terrass-reception
2.
Receptionen med inbjudande sittgrupper välkomnar både besökare och medarbetare.
hyllie-terrass-kopp-kaffe
3.
Slå dig ner och njut av en god kopp kaffe.
hyllie-terrass-konferens
4.
Utnyttja det gemensamma konferensrummet för större möten.
hyllie-terrass-cykel-till-jobbet
5.
Ta cykeln till jobbet och parkera i det fräscha cykelhotellet på markplan.
hyllie-terrass-laddplatser
6.
För de dagar du behöver ta bilen finns det gott om laddplatser i garaget.

Flexibelt och framtidssäkrat

Hyllie Terrass är byggt för att vara hållbart över tid och kunna anpassas till de olika behov som kan uppstå hos verksamheter och människor. Tack vare den flexibla grundstrukturen och en inbyggd överkapacitet i ventilationen är det är det enkelt att förändra lokalerna utan att hindras av låsande konstruktioner eller drabbas av orimligt stora ombyggnadskostnader.

Avskilt och fokuserat eller tillsammans med teamet? Privat mötesrum eller informellt möte på terrassen? Lunchföreläsning eller kreativ workshop? I Hyllie Terrass får ni ett kontor med arbetsplatser för varje tänkbar uppgift. Planlösningarna utformar vi tillsammans med er så att de skräddarsys för just er verksamhet.

Visa mer
Visa mindre

En hälsosam arbetsplats

Hyllie Terrass hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL som utgår från forskning om hur byggda miljöer kan påverkar människors hälsa och välmående. Miljön vi vistas i har större betydelse för vår hälsa än våra gener. Eftersom vi i snitt tillbringar 90 procent av vår tid inomhus har arbetsplatsen en viktig roll att spela. En hälsosam fysisk arbetsmiljö ökar både trivsel och produktivitet.

De egna terrasserna och kvartersparken inspirerar till utomhusvistelse. Generösa fönsterpartier släpper in rikligt med dagsljus. Effektiv ventilation och naturliga material ger frisk luft och friskare människor. Det fullutrustade cykelhotellet och de goda tränings-möjligheterna i området gör det enklare att få in motion i vardagen. Och i restaurangen erbjuds aptitretande och hälsosam lunch.

Ladda ned en presentation om WELL i Hyllie Terrass

Läs mer om hälsocertifieringen på wellcertified.com 

Visa mer
Visa mindre
hyllie-terrass-generosa-fonsterpartier
1.
Generösa fönsterpartier släpper in både naturen och dagsljuset.
hyllie-terrass-ventilation-och-luftfiltrering
2.
I Hyllie Terrass läggs stor vikt på korrekt ventilation och effektiv luftfiltrering.
hyllie-terrass-egen-gron-terrass
3.
Möjlighet till egen grön terrass med växtlighet och utomhusarbetsplatser.
hyllie-terrass-gron-innergard
4.
Kliv ut på den gröna innergården som öppnar upp sig mot kvartersparken mittemot.
hyllie-terrass-restaurang
5.
Njut av en välsmakande och hälsosam lunch i den inbjudande restaurangen.
hyllie-terrass-cykelhotell
6.
Cykelhotell och duschar gör cykelpendlingen så enkel och bekymmerslös som möjligt.
hyllie-terrass-goda-traningsmojligheter
7.
Goda träningsmöjligheter i området gör det enklare att få in motion i vardagen.

Hållbarhet skapar stolthet

Att göra det medvetna valet att flytta till ett av Sveriges mest hållbara kontorshus kommer att öka er trovärdighet och stärka ert hållbarhetsarbete. Det visar för såväl medarbetare som kunder och samarbetspartners att ni är ett företag som prioriterar och arbetar aktivt med hållbarhet.

Forskning visar att just stolthet är avgörande för att vi ska må bra och känna oss motiverade. I organisationer där stoltheten är stor finns ofta utbredd lojalitet och hög lönsamhet. Med ett kontor i Hyllie Terrass kan era medarbetare känna stolthet över att arbeta i klimatneutrala och hälsofrämjande lokaler, byggda på det sätt som framtiden kommer att kräva av oss.

Exempel på planlösning

Här ser du ett förslag på en möblerad planlösning för 1 458 m2 på plan 6.

 • Entré med reception och väntområde.
 • 116 arbetsplatser i öppet kontor, 11 flexplatser och 1 privat kontor.
 • 2 konferensrum för 16 respektive 10 personer.
 • 3 mötesrum för 6 personer och 8 mötesrum för 3 personer.
 • 10 samtalsrum för 2 personer, 2 telefonrum och 1 vilrum.
 • Lunchrum med pentry, 2 loungeområden och 2 gröna terrasser.
 • Kapprum, toaletter, printerrum och förråd.

Ladda ner pdf

Översikt våningsplan

Netto-noll klimatpåverkan

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus. Hållbarhet ge-nomsyrar allt och ambitionen är att byggnaden ska uppnå nettonoll klimatpåverkan under sin livstid och certifieras enligt NollCO2. Målsättningen att minimera klimatavtrycket påverkar varenda detalj i huset.

Frågor och svar om NollCO2-certifieringen av Hyllie Terrass(PDF)
Skanskas arbete för att uppnå klimatneutralitet 2045

Klimatsmarta lösningar

Den minimalistiska fasaden är vald för att den lämnar ett mindre avtryck. Betongen i grund, stomme och fasad är klimatförbättrad. Att vända huset mot söder påverkar dagsljusinsläpp och energiförbrukning.Terrasserna gynnar biologisk mångfald och samlar upp regnvatten. En stor del av inredning och material är återbrukat eller lokalt tillverkat. Energiförbrukningen optimeras i samarbete med E.ON och Malmö Stad. Gröna hyresavtal sporrar hållbart tänkande i alla led.

Läs mer om våra klimatsmarta lösningar
Läs mer om grön betong

Öresundsregionens mest hållbara stadsdel

Hyllies hållbara och innovativa profil i kombination med det utmärkta kommunikationsläget lockar många globala och nytänkande företag att etablera sig. Här finns goda förutsättningar för företag och människor som vill leva, verka och resa klimatsmart och resurssnålt. Och mängder av naturliga mötesplatser där nya idéer kan växa fram.

I Hyllie finns allt du behöver inom gångavstånd, både under och efter arbetstid. Hotell, arena och mässanläggning. Köpcentrum, restauranger och caféer. Gym, badhus och idrottshall. Gröna andrum, flertalet parker och ett stort rekreationsområde.

Ambitionen från Malmö stad är att Hyllie ska vara en global förebild för hållbar stadsutveckling. Här utvecklas och testas bland annat framtidens smarta energilösningar. Målet är att 100 procent av energianvändningen i stadsdelen ska vara förnybar eller återvunnen.

Visa mer
Visa mindre

Perfekt läge för klimatsmart resande

Från Hyllie Terrass är det bara två minuter till Hyllie station, en av Skånes och Sveriges starkaste kommunikationshubbar. Läget gör det enkelt att ta tåg, buss eller cykel och underlättar klimatsmart arbetspendling.

Med tåg tar det 6 minuter till Malmö C och mindre än 30 minuter till Köpenhamn. Busshållplatser för stads- och regionbussar finns inom 2 minuters gångavstånd. På 15 minuter cyklar du in till centrala Malmö eller ner till havet. Dessutom finns flertalet bilpooler i området.

Nyheter/journal

2021-02-04 08:00 CET

Första hyresgästen klar för Skanskas nya kontorshus i Hyllie, Malmö

Våren 2023 välkomnar vi AAK till det klimatneutrala kontorshuset i Hyllie Terrass. AAK, som är en global och ledande leverantör av växtbaserade oljor och fetter, flyttar in på våning 11 och 12 med egna gröna terrasser och en fantastisk utsikt över Öresund.

Läs mer

Följ oss för att se vad som händer i Hyllie Terrass!

instagram2.jpg   linkedin2.jpg

Vill du veta mer om lokaler i Hyllie Terrass?

Vill du veta mer om projektet Hyllie Terrass?

Projektutvecklingschef

Stefan Andersson

Projektutvecklare

Martina Davidsson

Projektutvecklare

Åsa Johansson