Citygate

citygate_Logo

Vad säger ditt kontor om dig? Faktum är att ett hus kan säga väldigt mycket om er som företag. Citygate är ett kontorshus som tar hållbarhet till en helt ny nivå. Det bryr sig om sina hyresgäster och vill bidra till att göra Göteborg till en ännu bättre stad att leva och bo i.

Nordens högsta kontorshus

Citygate är ett nytt landmärke i Göteborg. Högst upp i huset kan du blicka ut över staden ur ett helt nytt perspektiv. Här sätter vi människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate miljöcertifieras enligt LEED® och WELL för hälsosamma arbetsplatser.

Fakta

Adress: Fabriksgatan 2, Göteborg
Byggstart: 2018
Inflyttning: Hösten 2022
Yta: 42 000 kvm (LOA)
Våningar: 36
Höjd: 144 meter
Webbplats: citygategbg.se

Hyr i ett hus med värderingar

Citygate är ett kontorshus som präglas av öppenhet och nytänkande, och som vill visa vägen mot verklig hållbarhet, både ekologisk och social. Detta genomsyrar allt från arkitektur och teknik till möjligheter och tjänster i själva huset. Men det märks också genom stort engagemang i en rad projekt runt om i Göteborg som syftar till att minska utanförskapet bland unga vuxna. Citygate är med andra ord inget vanligt kontorshus. Det är så mycket mer. Eller som vi säger: Det är ett hus med värderingar.

Kontor med möjligheter på alla plan

Citygate, office building at Ullevimotet E6, Gothenburg
1.
Flexible office interior design att Citygate, Gothenburg
2.
citygate-bildspel-04
3.
citygate_Bildspel_03
4.
citygate-bildspel-01
5.
citygate-bildspel-02
6.
citygate-bildspel-05
7.
citygate-hoga-hus
8.

Koppla av, arbeta eller få nya perspektiv

Citygate vill fungera som en naturlig hub och mötesplats som stimulerar till nya kontakter och affärsrelationer. Här finns smarta funktioner, förstklassig service och moderna lösningar som verkligen håller över tid. 

De första våningsplanen kommer att erbjuda attraktiva tjänster och möjligheter såsom restaurang, mötesplatser, kontorstjänster och co-workingytor som öppnar upp för nya möten mellan människor och verksamheter.

Hyr i huset som bryr sig om Göteborg

När du hyr lokaler i Citygate får du ett antal goda effekter på köpet som är bra både för dig som hyresgäst och för staden. Du vet att huset är en ledstjärna när det gäller ekologisk och social hållbarhet, vilket betyder att du visar att du är med och bidrar till en bättre värld, både lokalt och i ett större perspektiv. Här kan du läsa om några av projekten som huset deltar i.

Föreläsningar och studiebesök

Med studiebesök och informationsföreläsningar ökar vi intresset för samhällsbyggnadsbranschen och överbrygger steget mellan skola och arbetsliv.

Samhällsbyggnad på schemat på Angeredsgymnasiet

En gymnasieklass på Angeredsgymnasiet får möjlighet att följa utvecklingen och bygget av Citygate under tre år genom föreläsningar och studiebesök.

Skolsamarbete Angeredsgymnasiet/Hvitfeldtska Gymnasiet

Elever från skolor i olika stadsdelar får mötas och tillsammans arbeta med projekt i undervisningen som handlar om stadsbyggnad och stadsutveckling.

Rådgivning Ung företagsamhet och Språkintroduktionsprogram

Vi stöttar elever i språkutveckling och studiemotivation och hjälper dem att få presentera idéer på mässan för Ung Företagsamhet.

Mentorskap via Öppet Hus

Genom att vara mentorer som regelbundet träffar ungdomar skapar vi förebilder i arbetslivet och erbjuder stöd vid till exempel CV-skrivning eller coachning inför en arbetsintervju.

Läxhjälp

Vi hjälper elever att ta sig vidare till gymnasiet genom att erbjuda läxhjälp och språkstöd genom Röda Korset.

Skola i Centrum

På Sjumilaskolan väcker vi elevers intresse för samhällsbyggnadsbranschen. De erbjuds studiebesök och föreläsningar på byggarbetsplatsen för Citygate.

Forskning och examensarbete

Citygate bidrar till forskning inom social hållbarhet genom att erbjuda möjlighet till examensarbete på universitetsnivå.

Visa mer
Visa mindre

Cykel, spårvagn, buss eller bil

Citygate ligger strategiskt placerat vid Ullevimotet i Gårda, direkt i anslutning till E6/ E20. Hit tar du dig enkelt med alla kommunikationer. Med bil är det bara att svänga av motorvägen och parkera. Med cykel tar det mindre än 10 minuter från centrum och du cyklar rakt in i huset och parkerar i det stora cykelgaraget. Här finns plats för 500 cyklar, omklädningsrum med dusch och tillgång till cykelverkstad. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vilket gör det enkelt att ta sig till och från Citygate på alla miljövänliga sätt.

Nära till allt i Gårda

Citygate är en ny mötesplats i Gårda, ett attraktivt område med stora expansionsplaner direkt i anslutning till Göteborgs evenemangsstråk. Här kommer nytt hotell, bostadshus och kontor att växa fram de kommande åren. Redan idag är Gårda ett levande område med företag, skolor, restauranger, caféer och affärer. Och längs med hela området rinner Mölndalsån som bjuder på vackra och avkopplande promenadstråk.

Mer om Gårda på Göteborgs stads webbplats

Nyheter om Citygate

2022-07-05 11:00 CET

Skanska hyr ut 400 kvm till OnePartnerGroup i Citygate, i Gårda Göteborg

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal OnePartnerGroup som arbetar med rekrytering, bemanning och utbildning om 400 kvm kontorsyta. Inflyttning sker i mars 2023.

Läs mer

Citygate – Ett högt hus med bred social ambition

Skanskas projekt Citygate kommer att sätta prägel på Göteborgs siluett, då byggnaden har en uthyrningsbar yta på hela 43 000 kvadrat och blir Nordens högsta kontorshus. Men även den sociala hållbarhetsagendan sticker ut vilken är framtagen tillsammans med staden.

Läs mer om den sociala hållbarhetsagendan

Följ oss!

Följ med oss på vår resa till att bli Nordens högsta kontorshus.
Här får du se de olika skedena i projektet, veta
mer om husets innehåll och koncept samt träffa blivande hyresgäster.
Och redan nu njuta av utsikten från våning 36!

 Facebook

 Instagram

Henning Larsen: Arkitektur som gör skillnad

Henning Larsens Architects har en lång kärlekshistoria med Sverige och på deras ritbord kan det mesta hända. Just nu är byrån aktuell med inte mindre än fyra svenska projekt där Göteborgs nya landmärke Citygate ingår.