c

Citygate

Ullevigatan/Fabriksgatan, 412 50 Göteborg

Citygate vy från E6
1 av 6 Vy från E6
Citygate entré och atrium
2 av 6 Entré och Atrium mot trappan
Citygate vy från Fabriksgatan
3 av 6 Från Fabriksgatan
Citygate Göteborg
4 av 6 Göteborgs nya landmärke ca 35 våningar
Citygate Göteborg Terass
5 av 6 Terrass för möten och arbete
Citygate interiör
6 av 6 Fantastisk vy över stad och hav

En hållbar mötesplats

I det expansiva området Gårda i Göteborg utvecklar Skanska ett nytt kontorshus intill stadens arenor och evenemangsstråk. I Citygate ligger fokus på hållbarhet och hälsa. En destination att träffas, verka och vara. Mötesmöjligheter, co-working, restaurang och hyresgästernas egen trädgård i form av en stor terrass skapar liv och möten mellan människor och företag.

Vår strävan är att utveckla Citygate med en så liten miljöpåverkan som möjligt och huset kommer att miljöcertifieras enligt det internationella miljösystemet LEED. Dessutom sätter Citygate människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate byggs med ambitionen att nå den internationella certifieringen WELL.

Social hållbarhet är viktigt i projektet, både innan och under genomförandet. Redan idag är vi engagerade på en rad områden, med ambitionen att motverka utanförskap bland unga vuxna. Vår förhoppning är att även de kommande hyresgästerna i Citygate, tillsammans med oss vill bidra i det arbetet på olika sätt. 144 meter högt och totalt 36 våningar gör att det till Nordens högsta kontorshus, utformat tillsammans med Henning Larsen Arcitechts.


Närområdet - välexponerat läge

Detta kontorshus ligger i ett välexponerat läge precis vid Ullevimotet i direkt anslutning till E6/E20.
Området i Gårda står inför stora förändringar och expansion genom tillskott av flera kontorsfastigheter, hotell etc. Redan idag finns ett flertal lunchrestauranger och caféer och fler planeras det för.
I närområdet finns ett brett serviceutbud och även i närliggande affärscentrum Focushuset. Fastigheten ligger i direkt anslutning till evenemangsstråket med Ullevi, Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn.

Kommunikationer:

För den som väljer att ta bilen ligger E6/E20, riksväg 45 och riksväg 40 mot Landvetter flygplats i direkt anslutning till fastigheten. Parkering finns i huset. Cykelparkering är något som vi prioriterar med direktentré rakt in i huset, dusch och omklädningsrum. Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen.

 

Senast uppdaterad: 2017-05-08

Sökträffar (30)