workplaces-by-skanska-dark-green

Aqua, 70-2000 kvm

aqua-logo

Aqua är kontoret som ger dig en extra boost de dagar du behöver det. Öppnar dörrar – till möten, möjligheter och upplevelser. Men också till terrassen och kajpromenaden. Aqua är kontoret du längtar till när du jobbar hemma.

 • Egen terrass med utomhusarbetsplatser
 • Utsikt över vatten
 • Utmärkt skyltläge
 • Cykelgarage med omklädningsrum
 • Parkering under huset
 • Kanalpromenad
 • Bra kommunikationer
 • Hållbara materialval
 • Solceller
 • Neptunigatan 50, Malmö
 • 9 våningsplan
 • Totalt 9600 kvm
 • Ledig yta ca 70 - 2000 kvm
 • Hälso- och hållbarhetscertifieras
 • Inflyttning Q3 2022

Kontor att längta till

Aquas fasad ut mot Neptunigatan utstrålar industriell elegans och erbjuder utmärkt skyltläge. Huset är både hälso- och hållbarhetscertifierat och innanför väggarna är det laddat med smarta och digitala lösningar. Välj själv om du vill jobba inne i de ljusa lokalerna och njuta av utsikten över vattnet eller på den speciellt anpassade terrassen med utomhusarbetsplatser.

Aqua ligger omgivet av Citadellstadens butiker, caféer, bostäder och kontor. Vare sig du cyklar, åker kollektivt eller tar bilen är det smidigt att ta sig till Aqua. Till Malmö C promenerar du på 5 minuter, därifrån når du Copenhagen airport på 25 minuter.

Ladda ner presentation av Aqua:
Aqua-presentation.pdf

 

Det är inne att jobba ute

Forskning visar att naturen har en positiv inverkan på hälsa och immunförsvar. Att vara utomhus gör oss gladare och mindre stressade. Rörelse och miljöombyte stimulerar dessutom innovation och kreativitet.

Aqua är byggt för att inspirera till mer utomhusvistelse. Varje kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete. Generösa fönsterpartier ger utekänsla inomhus. Den gröna innergården erbjuder sköna sittplatser och kanalpromenaden intill Aqua passar utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet.

”Bred forskning visar på utevistelsens positiva effekter på allt från välbefinnande, återhämtning från stress till kreativitet, lärande och stärkta kognitiva funktioner.”

Charlotte Petersson, projektledare och initiativtagare till StickUt och licentiand inom Urbana studier vid Malmö universitet

En hälsosam och hållbar arbetsplats

Miljön vi vistas i påverkar våra val och livsstil. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för att både människor, företag och natur ska må bra. Därför hälsocertifieras Aqua enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt världsledande certifieringssystemet LEED®.

WELL i Aqua – läs mer här
 
Läs mer om certifieringen på wellcertified.com
thumb-aqua-terrass.jpg

 

Mellan havsbris och citybrus

Aquas läge ger dig det bästa av två världar: stadens alla möjligheter till service och kultur åt ena hållet och Ribersborgsstranden och Kungsparkens grönska åt andra hållet.

Från de övre våningarna i Aqua bjuds en fantastisk utsikt över kanal och hav. På den grönskande innergården finns möjlighet till både paus och fokus. Lunchtrappan mot småbåtshamnen blir en naturlig mötes- och arbetsplats och kanalpromenaden lockar till promenadmöten. På framsidan av huset löper boulevarden Neptunigatan som tar dig till Malmö C på några minuter.

Närhet till resten av världen

Aqua är strategiskt placerat invid Neptunigatan – Malmös nya, grönskande boulevard. Kommunikationerna är utmärkta. Stadsbussar går precis utanför dörren och Malmö C ligger på fem minuters gångavstånd. Därifrån når du Copenhagen Airport. 

Aqua ligger dessutom i ett av Öresundsregionens mest dynamiska områden med hög koncentration av företag och stark entreprenörsanda. Här hittar du bland annat företagsklustret MEC, inkubatorn MINC, SVT, Studio och Malmö universitet. Det skapar goda möjligheter för såväl nätverkande som rekrytering av spetskompetens.

Industriell elegans

Aquas fasad ut mot Neptunigatan andas industriell elegans. Den öppna portalen mellan de två sammankopplade huskropparna leder in till innergården och ramar in utsikten mot Malmöhus slott. Entréerna på gatuplan är ljusa och inbjudande.

Solsidan inåt gården får en varm och lugn känsla. Terrasserna och de utstickande fönstersmygarna ger fasaden karaktär, och gården med sittplatser och lunchtrappa blir en naturlig mötes- och arbetsplats för alla i huset.

Skräddarsytt och flexibelt

Behöver du jobba avskilt och fokuserat eller tillsammans med andra? Behöver du träffa kunder i ett privat mötesrum eller skulle det passa bättre med ett informellt möte i solen på terrassen? Aqua har en inbyggd flexibilitet som gör att ytor och miljöer kan anpassas efter skiftande behov och förutsättningar. Hållbart för både företag och klimat.

Underutnyttjade ytor är en onödig kostnad. Skanska har lång erfarenhet av att skräddarsy arbetsplatser efter olika verksamheters och människors behov och beteenden. Vi hjälper er gärna välja kontorsstorlek utifrån hur många medarbetare som brukar vara på plats samtidigt och vilka arbetsuppgifter ni behöver utföra.

Planritningar

Här ser du två exempel på möblerad planlösning för cirka 20-50 medarbetare. Den flexibla kontorsytan ger effektiva kontor. Resterande ytor har egen terrass förberett för utomhusarbetsplats och utsikt över den närliggande kanalen.

Plan 2
1 av 2 – Plan 2
Plan 7
2 av 2 – Plan 7
1-aqua-neptunigatan
1 av 13
2-agua-innergard
2 av 13
3-aqua-ront-view
3 av 13
4-aqua-interor
4 av 13
5-aqua-interior
5 av 13
6-aqua-interior
6 av 13
7-aqua-bike
7 av 13
8-aqua-jobba-ute
8 av 13
9-aqua-kontor
9 av 13
10-aqua-vastracitadellskajen
10 av 13
11-aqua-water
11 av 13
Flygfoto-Aqua
12 av 13
13-aqua-terrass-plan5
13 av 13