c

Roche i nya lokaler

Flexibelt, modernt, hållbart. Ledorden var många när läkemedelsföretaget Roche skulle samla sina tre bolag i ett nytt kontor. På historisk mark i Ingenting i Solna har de nära nog fått allting.

pa-roches-kontor-styr-arbetsuppgifterna-var-man-arbetar-for-stunden
1 av 8 På Roches kontor styr arbetsuppgifterna var man arbetar för stunden.
modernt-och-hallbart-var-nagra-av-ledorden-for-roches-nya-kontor
2 av 8 Modernt och hållbart var några av ledorden för Roches nya kontor.
220-kollegor-samlade-i-ett-nytt-kontorshus
3 av 8 220 kollegor samlade i ett nytt kontorshus
roche-pa-terrassen
4 av 8 På terrassen finns stora möjligheter att arbeta utomhus, ta en paus eller bara mötas.
halsa-uppmuntras-till-pa-flera-satt
5 av 8 Hälsa uppmuntras till på flera sätt.
roches-hans-elin-och-jonas-visar-runt-i-det-nya-kontoret
6 av 8 Roches Hans, Elin och Jonas visar runt i det nya kontoret.
ljust-lugnt-och-vilsamt-ar-atmosfaren-i-lokalerna
7 av 8 Ljust, lugnt och vilsamt är atmosfären i lokalerna.
skanska-har-utvecklat-roches-nya-kontor-pa-anrik-mark
8 av 8 Skanska har utvecklat Roches nya kontor på anrik mark.

Roches nya tegelbyggnad, som invigdes i oktober 2017, smälter väl in i omgivningen i den framväxande stadsdelen Ingenting i södra Solna. Den fyra plan höga byggnaden – med altan, fyra balkonger samt en takterrass högst upp i huset som kommer att kunna njutas av även till långt in på hösten – omges av stora fönster i alla riktningar. Närmaste granne är de byggnader som tidigare tillhört Statens Bakteriologiska Laboratorium, som sedan 1930-talet har gett karaktär åt området, och som numera huserar Valneva och SBL Vaccine Distribution. SBL-byggnaderna ritades av den världsberömde arkitekten Gunnar Asplund, med bland annat Stockholms stadsbibliotek på sitt cv.

Nya lokaler som kan formas efter behov

Närheten till Karolinska blev avgörande när det schweiziska läkemedelsbolaget Roche letade efter nya lokaler. Roche består av tre bolag: Roche AB, Roche Diagnostics och Roche Diabetes Care. Tidigare har de svenska bolagen suttit på olika platser. När möjligheten att få vara med och forma ett hus från grunden dök upp tog man chansen.

– Vi var ute efter ett funktionellt, flexibelt och modernt kontor som vi lätt skulle kunna forma löpande efter behov, säger policychef Jonas Edström, som var projektledare för det nya kontoret.

Jonas Edström menar att samarbetet med Skanska har varit ”förträffligt”.
– Vi har träffats regelbundet och Skanska har visat stor förståelse för vad vi har varit ute efter. Alla vägar har varit öppna, vi har kunnat anpassa lokalerna helt.

Aktivitetsbaserade arbetsmiljöer

Från början var tanken att Roche skulle gå över från cellkontor till öppet kontorslandskap med fasta platser, men under resans gång fick man upp ögonen för aktivitetsbaserade arbetsmiljöer. Det innebär att arbetsuppgifterna styr var i lokalerna man befinner sig.

– Vi var på studiebesök hos bland annat Microsoft, som hade infört detta arbetssätt med bravur. När vi tagit beslutet hade vi sedan gott om tid på oss att ta reda på vad våra anställda hade för synpunkter och vilka önskemål de hade, samt gjorde grundliga undersökningar på beläggningsgrad och arbetssätt, säger Jonas Edström.

Nyckeln till att lyckas med ett aktivitetsbaserat arbetssätt ligger i att vara lyhörd för de anställdas behov, enligt personalchefen Hans Brobäck:

– Vi har tagit med oss medarbetarna genom hela arbetet. Det har varit absolut nödvändigt. Inte nog med att de enskilda kontorsrummen försvann, utan vi har också digitaliserat vårt arbete och reducerat mängden utskrifter avsevärt. Det är klart att det tar ett tag att vänja sig vid, men i vår senaste enkät har 94 procent av de anställda satt fyra eller fem på en femgradig skala vad gäller trivseln på kontoret.

Lyhördheten för vad de anställda behöver för att få ihop sin vardag präglar hela verksamheten, säger Hans Brobäck.

– Vi har också fria arbetstider, eller förtroendetid som vi kallar det. På bara sju år har vi gått från ett konservativt arbetssätt med cellkontor och fasta tider, till ett modernt och framåtlutat bolag där folk får jobba när, var och hur de vill.

Hållbar arbetsplats

För Roche är också hållbarhetsarbetet viktigt. En hållbar arbetsplats handlar om att både bedriva en hållbar personalpolitik och ett hållbart miljöarbete. De nya lokalerna är formade utifrån det synsättet, säger Hans Brobäck.

– En av anledningarna till att vi ville flytta hit var närheten till Karolinska. Nu har vi elcyklar och två elbilar som man kan ta till möten med kunderna.
Elin Holmgren är HR Business Partner på Roche AB. Hon arbetar med personalfrågor och har tillsammans med en kollega på Roche Diagnostics projektlett arbetet med inredningen till det nya kontoret. Färgvalen och inredningen i hela byggnaden präglas av biofili – tanken att naturen påverkar oss på ett positivt sätt. Gröna och lugna färgskalor hämtade från den skandinaviska naturen sätter an tonen för lokalerna.

– Flera medarbetare har sagt att det nästan känns som ett hem, säger Elin Holmgren.

I mötesrumsavdelningen tar Roche emot externa besök i något av de många mötesrummen. Ljuddämpat, lugnt och vilsamt är känslan. I mötesrummet ”Hjärtat” hålls också yogaklasser varannan tisdag.

– Många här gillar att träna, och vi har en egen idrottsklubb. I källaren kör ett gäng – som också blir allt större och större – cirkelträning varje lunch.
På våningsplanet längst upp står fokusbås i gröna toner utspridda. Här möts vi också av en kontorscykel, gåband och ett ståbord med balansplattor På ena kortsidan breder terrassen ut sig.

På samtliga våningsplan finns enskilda rum att arbeta i. På två våningar finns ett landskap med arbetsstationer. Här kan man som utomstående uppleva hur en aktivitetsbaserad arbetsmiljö fungerar i praktiken. En avdelning med soffor och höga bord inbjuder till spontana möten eller pauser. I lokalerna finns också en semityst zon. Det är okej att svara i telefon här, men behöver man prata längre får man söka sig till den fria zonen. Här finns också ett ”tyst” område för koncentrationskrävande arbete.

– Det har gått långt över förväntan. Ett nytt arbetssätt, en digitaliseringsprocess och 100 nya kollegor – det är ingen lätt uppgift. Men de som trodde sig behöva sina pärmar och förråd har kommit fram och sagt att ”det går ju visst!”.

Text: Christoffer Hiding 

Senast uppdaterad: 2018-09-18