c

Malmö Live – Malmös Manhattan

Peter J Skogström, kock och matentreprenör, har öppnat Café Live i Malmö Live-kvarteret. Här berättar han om sin resa till en perfekt lokal för hans verksamhet.

”Jag och min kollega hade länge velat skapa något som inte redan finns, något som kompletterar. När vår kontakt på Skanska föreslog den här platsen för vår idé högg vi direkt. Tanken med Café Live är att det ska vara ett modernt, hippt ställe där möten mellan människor är i fokus, ett ställe med skönt häng både före jobbet och efter. Det ska vara en självklar mötesplats, både för dem som jobbar i huset och dem som kommer utifrån. Ett bättre kafé med vinrättigheter där man kan äta frukost på vardagar och brunch på lördagar, och komma tillbaka på eftermiddagen eller kvällen för en afterwork.

De två hetaste och mest expansiva områdena i Malmö är Malmö Live och Hyllie, och ska man hänga med i Malmö är det i något av dem man ska vara. Det tilltalar mig väldigt mycket att det här kvarteret är något av ’Malmö möter Manhattan’, och kvarteret kommer att bli ännu mer attraktivt när alla bostäder dessutom är klara. Det här blir en helt ny skyline för Malmö.”

Text: Ia Wadendal Foto: Peter Westrup

Senast uppdaterad: 2017-02-10