c

Locali Food i Skanskas Epic: ”Epics hälsoprofil matchar vad vi erbjuder”

Samer Rabie är kock och grundare av Locali Food, som öppnat i Skanskas kontorsbyggnade Epic i centrala Malmö. Det var husets hälsofokus, med bland annat cykelhotell och bilpool, som övertygade honom.

”Jag bodde i södra Kalifornien i USA i sex år och blev då helt kär i Los Angeles street food.
Tanken när jag sedan drog igång min första restaurang i Malmö var att skapa ett streetfoodställe med ’poké bowls’ som stomme. ’Poké bowl’, en ursprungligen hawaiiansk rätt med grund i marinerad fisk, ris och fräscha grönsaker, som serveras i skålar, var ganska ny i Sverige då, men sedan exploderade trenden. Nu har jag utvecklat konceptet efter eget huvud.

Det vi serverar är en fusion av hawaiianskt, asiatiskt och latinamerikanskt. Tanken är att rätterna ska ha få kalorier – med lokala råvaror som bas: street food med en nyttig twist.

Sedan starten har jag fått flera förfrågningar om att öppna på fler ställen. Men det är en personlig process, det ska kännas rätt. När möjligheten att öppna i Epic dök upp var det först läget som lockade – huset ligger så vackert vid vattnet och det är mycket folk som rör sig i området. Jag gillar också hela approachen kring byggnaden, som att man har använt återvunnet byggmaterial. Men framför allt handlar det om hälsofokuset med Epic. Det passar så bra med det jag själv gör.

Jag hoppas att våra kunder uppskattar att ha ett alternativ, och ett hälsosamt sådant. Jag vet att det redan finns flera bra restauranger i området, men jag tror att vi ska passa in bra.”

Berättat för Hanna Grosshög Foto: Erika Weiland

Senast uppdaterad: 2020-10-19