c

"Alla i stan känner till det här huset"

I höstas öppnade salong Barberesso i nybyggda Aura i Malmö. – Att öppna egen salong är en dröm som jag har haft sedan jag kom till Sverige för fem år sedan, säger barberaren Abed Khankan.

I höstas öppnade Abed Khankan salong Barberesso i nybyggda Aura i Malmö.

Barberesso har flyttat in i en 132 kvadratmeter stor lokal i gyllene Aura i Malmö.

– Jag och min affärspartner Max Lund Holmberg har byggt upp salongen efter samma koncept som Nivea Haus Spa och Redken Flagship i Dubai, där jag har jobbat tidigare, säger Abed Khankan.

Inflytten skedde den 1 oktober.

– När vi började leta efter en ledig lokal granskade jag Malmös stadsplanering och såg att det här området – Citadellsstaden – skulle få många nya kontorsfastigheter, säger Abed Khankan.

Här finns plats för både salong och kafédel.

– De flesta av våra kunder besöker oss under kontorstid, så läget är avgörande. Närheten till Malmö centralstation och goda parkeringsmöjligheter är också viktigt och i källaren finns cyke-garage och dusch, säger Abed Khankan.

Att fastigheten är nybyggd spelade också in i valet av lokal. Och att allt är nytt och modernt.

– Att huset är ritat av en känd arkitekt är ett stort plus – alla i Malmö känner till huset, säger Abed Khankan.

Alla ska känna sig välkomna

Många av bokningar är hårklippningar, men lika många vill bara fixa skägget. Det är en trend med skägg sedan några år tillbaka.

– Det känns kul. Salongen hade bokningar för de första dagarna redan före öppningsdatum, säger Abed Khankan.

I salongsens kafédel får alla en gratis kaffe eller dricka, oavsett om man rakar sig, klipper sig eller bara är med som sällskap.

– Vi säljer också vår egen kaffemix från Lilla kafferosteriet. Att alla ska känna sig välkomna – det är vår affärsidé. Vi vill ge våra kunder en helhetsupplevelse, i en avslappnad atmosfär, säger Abed Khankan.

Av: Susanna Berling
Foto: Erika Weilan

Senast uppdaterad: 2020-01-14