c

"Vi är inte fina i kanten som vissa arkitektbyråer"

På bara några år har Dan Stubbergaard seglat upp som en av Danmarks mest visionära arkitekter. Just nu bygger hans unga, miljöfokuserade byrå Cobe ett klimatneutralt kontorshus för Skanska.

Dan Stubbergaard är grundare och ägare av arkitektbyrån Cobe. Deras kontor ligger i gamla industrihamnen i Nordhavn.
1 av 4 Dan Stubbergaard, grundare och ägare av arkitektbyrån Cobe, arbetar mitt i den miljö där den gamla industrihamnen ska förvandlas till en hållbar stadsdel.
Arkitektbyrån Cobe skapar extraordinära miljöer som påverkar människors vardag på ett positivt sätt.
2 av 4 Hur beskriver Cobes medarbetare företagets hjärta och vision? Att skapa extraordinära miljöer som påverkar människors vardag på ett positivt sätt.
Arkitektbyrån Cobe är inhysti en gammal industrilokal, ett före detta lager, i Nordhavn.
3 av 4 Arkitektbyrån Cobe är inhysti en gammal industrilokal, ett före detta lager, i Nordhavn.
Arkitektbyrån Cobe utvecklas ett kontorshus åt Skanska i Hyllie i Malmö.
4 av 4 Just nu utvecklar Cobe ett kontorshus åt Skanska i Hyllie i Malmö.

En timme från Stockholm. Eller är det ett ljusår? När taxivärden utanför Kastrup vinkar fram nästa bil är det – förstås – en sprillans ny Tesla. En av många som ljudlöst rullar framåt i taxifickan. Och längs Amager Brogade in mot Köpenhamns centrum fortsätter signalerna om nya tider i den danska huvudstaden. Överallt förtätning, renoveringar och insprängd nybyggnation med djärvhet och självförtroende i material och färg, yta och konstruktion. Allt eftersom city närmar sig bleknar nymodigheterna bort och den gamla hyggestaden känns igen, med flagnade fasader och ölsjapp i källarnedgångar.

Industrihamnen blir en ny hållbar stadsdel

Köpenhamn växer med 8–10 000 personer varje år.

 – Det här är stadens sätt att lösa det, att behålla kärnan ganska intakt men förnya i ytterområdena, förklarar Jacob Blak, hållbarhetsansvarig på arkitektbyrån Cobe, när vi möts på Cobes kontor i Nordhavn.

Allra tydligast blir det nya, gentrifierade Köpenhamn just här, någon kilometer norrut där en ny stad växer fram, delvis på konstgjorda öar av fyllnadsmaterial från stadens tunnelbanebygge. Mitt i smeten, i ett före detta lager, sitter Cobe, omgiven av sina egna projekt: The Silo, Nordhavns kommande metrostationer och en rad allmänna ytor som Cobe ska förvandla från industrihamn till en ny hållbar stadsdel

”Vi är inte fina i kanten som vissa arkitektbyråer”

För den som bara råkar gå förbi är det allt annat än klart vad som finns i loungen innanför den glasade entrén. Det ser snarare ut som ett kafé än ett kontor, och mycket riktigt, den

engelskspråkige receptionskillen dubblar rutinerat och glatt som barista.

Anledningarna till att Cobe sitter just här, sedan sommaren 2018, är flera. Dels har företaget vuxit rejält sedan starten 2006 och blivit trångbodda, dels rimmar lokalen med företagets hållbarhetsvisioner. Oavsett om det handlar om stadsplanering, arkitektur, landskapsarkitektur eller finliret i en interiör så rannsakas allt ur ett långsiktigt perspektiv.

– Den första frågan man måste ställa sig är om det går att använda något som redan finns, säger Cobes grundare, arkitekten Dan Stubbergaard eftertänksamt.

Dan Stubbergaard menar att det är en arkitekts skyldighet att vara en god rådgivare och ta initiativ även till utmanande frågor.

– Vi är inte fina i kanten som vissa arkitektbyråer, det är jätteviktigt för oss. Vi möter kunderna i ögonhöjd för att lösa problemen, om du förstår vad jag menar? Om någon ber oss bygga ett parkeringshus så bollar vi tillbaka frågan. Vad händer om vi har ett liv utan bilar? Kan vi plocka ner huset i delar eller använda det till något annat? Många bygger så kortsiktigt i dag. Vi vill att allt som Cobe gör ska överleva oss.

”För två år sedan var många superskeptiska till hållbara alternativ”

Alla med anknytning till byggbranschen vet att det är en tämligen konservativ och trögrörlig näring där stora pengar står på spel och ett holistiskt perspektiv sällan toppar agendan.

– Men vi har verkligen kommit till en tipping point. För bara två år sedan var många superskeptiska till hållbara alternativ. I dag har många ändrat sitt mindset. Och när det finns pengar att tjäna kan det gå fort, menar Jacob Blak.

Utan uppdragsgivare som vågar gå i bräschen blir dock inga klimatsmarta hus byggda. En stor anledning till att Cobe och andra danska arkitektkontor hamnat i strålkastarljuset beror på att Köpenhamns stad har vågat satsa, både på djärv arkitektur och moderna, hållbara lösningar.

Minst lika viktigt är den tredje parten, projektutvecklings- och byggföretagen, där bland annat Skanska ligger i framkant.

Just nu utvecklar Cobe ett kontorshus i Hyllie i ordets rätta bemärkelse. Den byggnad som ska stå klar om tre år är ganska långt ifrån ursprungsplanen ur flera perspektiv.

– Vi har verkligen pushat hållbarhetsfrågan i det här projektet och det är fantastiskt att Skanska valt att gå så långt. Nollkoldioxidkravet var till exempel inte med från början, säger Turid Ohlsson, projektledare för Hyllie Terrass.

”Vi har alltid en dialog med våra kunder”

Tillsammans med bland andra projektchefen Eik Bjerregaard har Turid Ohlsson sett projektet utvecklas från ett statiskt modultänkande till en terrasskonstruktion med flexibel layout och

generösa planteringar av träd och växter på våningsplanen. För att vägleda kunden genom processen gjorde teamet flera modeller som diskussionsunderlag.

– Vi har alltid en dialog med våra kunder, det är aldrig ett enda förslag och ”take it or leave it”, men det här projektet slog nog rekordet. Till slut blev det en grej att vi kom med en tårtkartong till varje möte och de frågade förväntansfullt ”Vad har ni till oss i dag då?” säger Turid Ohlsson med ett skratt och visar en rad modeller.

”Hållbarhet handlar ju inte bara om high-tech”

Hyllie är på många sätt ett skolexempel på hur Cobe jobbar med ett projekt. Steg ett är alltid att göra en områdesanalys för att skapa en kontext. Vid platsen i Hyllie fanns till exempel en park i soligt läge på en sida, och järnväg och citytunneluppgång på den andra. Därför fick den terrasserade sidan av huset öppna upp mot landskapet och ljuset.

– Hållbarhet handlar ju inte bara om high-tech; det kan lika gärna vara om hur man placerar en byggnad, till exempel med gröna ytor mot söder. Det påverkar dagsljuset och hur mycket el som förbrukas, förklarar projektchef Eik Bjerregaard.

”Träd både lugnar och ökar produktiviteten”

Minimal energiförbrukning och återbrukade material kan tyckas vara självklara hållbarhetsaspekter men för Cobe är ekologiska, fysiologiska och sociala faktorer minst lika viktiga – till exempel att skapa arbetsmiljöer med förutsättningar för välmående.

– De flesta tillbringar en stor del av dagen på jobbet och om de trivs så tar de med den känslan hem. Det kan vara så enkelt som att man har ett träd utanför fönstret. Det både lugnar och ökar produktiviteten, menar Jacob Blak.

”Vi sätter människan i centrum”

När man ber någon av Cobes anställda sammanfatta företagets hjärta och vision blir svaret detsamma: att skapa extraordinära miljöer som påverkar människors vardag på ett positivt sätt. Exemplen på företagets mission att sätta människan i centrum är många och varierade. Nyligen färdigställde Cobe en laddningsstation för elbilar i samarbete med Eon Drive & Clever.

– Vi ville omformulera hela idén med en mack till något där du inte bara tankar bilen utan också dig själv med energi, säger Dan Stubbergaard.
Laddstationerna består av ett modulsystem av trä, som enkelt går att skala upp och ner eller flyttas. I området finns också träningsredskap för förare som även vill tanka kroppen med energi och bänkar, omgivna av planteringar för den som vill koppla ned med en nypa luft medan bilen snabbladdas. En pilotstation är uppförd och planen utstakad för 48 stationer i Skandinavien.

Litar på magkänslan vid rekrytering

Samma princip gäller för det egna förtaget. En bra arbetsmiljö krävs om man ska växa så snabbt som Cobe gjort. 2009, när de fick jätteuppdraget att göra Nørreport Station bestod företaget av tio kreatörer. I dag har byrån 150 anställda, merparten i trettioårsåldern, och Dan Stubbergaard litar på magkänslan vid rekrytering.

– Jag ser alltid människan i första hand. De kan vara hur duktiga som helst med intyg

och betyg men det viktigaste är hur de är som personer. Att de tycker det är kul att gå till jobbet. Det säkrar en sund arbetskultur.

Text: Christina Bild 
Foto: Samuel Unéus

Senast uppdaterad: 2020-01-15