c

Micael Dahlén, ekonomiprofessor: "Låt privatlivet inkräkta på jobbet"

Ett första steg mot att skapa balans mellan jobb och privatliv är att förändra vår syn på arbete, menar ekonomiprofessor Micael Dahlén, som har blivit något av vår tids profet.

Micael Dahlén, ekonomiprofessor: "Låt privatlivet inkräkta på jobbet"

Micael Dahléns arbetsrum på Handelshögskolan i Stockholm är till bredden fyllt med prylar. Det är så stökigt att hans kollegor kan lämna kvar saker utan att det märks. Hans kontor är ett exempel på hur privatliv och arbete flyter ihop; här skriver han på avhandlingar, äter middag med sin fru eller utövar yoga medan barnen gör sina läxor. Han ser det som ett sätt att skapa balans i en värld där arbetet får allt fler att må dåligt.

Psykisk ohälsa är i dag den vanligaste anledningen till att vi svenskar sjukskriver oss. Forskning visar att stress och små möjligheter att påverka vår arbetssituation, i kombination med höga krav både jobbmässigt och privat, gör att vi bränner ut oss.

– Det här har sin bakgrund i alla möjligheter vi har i dag genom ökad digitalisering. Förr gick det inte att ta med arbetsuppgifterna hem, men nu följer jobbet med överallt, säger Micael Dahlén, som ser flera lösningar på problemet.

– Ge dig själv anledningar att stänga av jobbet när du lämnar det. Det kan handla om hobbyer och träning.

Förändrad syn på arbete

Micael Dahlén berättar att ett första steg mot att skapa balans mellan jobb och privatliv är att förändra vår syn på arbete.

– Testa att låta privatlivet inkräkta på arbetet så till den grad att du inte längre ser det som ett jobb, det minskar stressen betydligt. Det handlar om att i slutet av dagen se hur många saker du har gjort för att du måste och hur många saker du har gjort för att du vill, det avgör hur du mår.

Att ha roligt på jobbet är en överlevnadsfråga, fortsätter han. Det är det som kommer att hindra robotarna från att ta över, för den som oroar sig över det.

– Robotar är bra på att replikera det en människa tidigare gjort. Så om du går till jobbet och beter dig som en robot ligger du risigt till. Men de rår inte på det vi gör av lust och av misstag. De kan inte tänka nytt eller lägga ned sin själ i jobbet.

Robotar som kollegor helt naturligt

Micael Dahlén beskriver ett framtidsscenario där vi arbetar parallellt med robotar, med samma naturlighet som vi i dag använder våra mobiltelefoner.

– Framöver gör vi det i större utsträckning, med fler appar och program. Robotarna kommer att frigöra tid så att vi kan tänka, knasa, älska och skratta. Det kommer att ske ganska odramatiskt på så sätt att robotarna redan krupit in i våra liv, utan att vi tänkt på det.

Vi behöver inte vara så oroliga för att bli ersatta, menar Micael Dahlén. Men framtidens yrkesliv kommer att ställa nya krav på oss.

– Allt hänger ihop, den digitala utvecklingen ger oss nya möjligheter och det förändrar vår syn på arbete, framgång och status. Problemet är att vi lever kvar med gamla normer och det skapar en stress. Ta anställningstrygghet, till exempel. Förr var det möjligt att välja den trygga vägen med lång anställning som slutade med guldklocka, så är det inte längre.

Fler kommer att byta jobb oftare

När vi inte kan jobba på samma arbetsplats under ett helt yrkesliv behöver vi gå från anställningstrygghet till anställningsbarhet, fortsätter han:

– Uttrycket hoppjerka, som jag växte upp med, är redan utrotat. Det är nyttigt att gå vidare i yrkeslivet, för efter fem år på samma arbetsplats och position så är marginalnyttan av det du gör noll. Du har blivit en robot som replikerar det du gjorde i går och då är det billigare att automatisera processen. Om vi skulle leva kvar i en värld där vi jobbar med något som inte längre behövs så blir både vi och samhället förlorare. Så i framtiden tror jag att vi under ett yrkesliv kommer att gå in och ut ur anställningar och starta eget i högre grad.

Att förändra sin yrkesroll, sätt att jobba eller att byta jobb ofta passar dock inte alla?

– Varje person har fantastiska möjligheter i sig. Du kanske inte ser det och måhända krävs det att du kompetensutvecklar dig. För att få till en förändring pratas det även om medborgarlön, på så sätt kan man göra det man alltid drömt om men inte vågat när normen sa att man inte skulle gå utan arbete.

Vad kommer den digitala utvecklingen innebära för våra personligheter, vi är ju alla olika?

– Jag tror att individens behov och förutsättningar kommer att ges större utrymme. Introverta kommer att få möjlighet att vara tillbakadragna i skola och arbetsliv, på så sätt att de slipper sitta i möten och i stället kan delta via nätet. Och för extroverta dyker det upp nya möjligheter hela tiden, se bara på antalet poddar. Där har utvecklingen bara börjat.

Anställningstrygghet, hoppjerka och poddare – vår syn på arbete kretsar till stor del runt semantik. Och genom att uppfinna nya ord kan vi förändra bilden, vilket coworking och hoffice är exempel på.

– Vi kommer att hitta på en massa nya varianter i framtiden. Någon kanske kläcker en idé om gymjob, med träning och jobb i kombination. Den här förändringen sker i samklang med språket: eftersom orden styr hur vi tänker kring jobb så har nya ord stor betydelse.

Vad kommer utvecklingen leda till gällande var vi arbetar?

– Tack vare digitaliseringen kan vi jobba var vi vill. Som det ser ut nu så flyttar vi lite längre ut från städerna, som årsringar på ett träd. Det beror på att vi vill åt naturen utan att göra avkall på stadens möjligheter..

I år är det tioårsjubileum för Micael Dahléns bok Nextopia. Och hans tes, att våra förväntningar leder till att vi konstant rusar mot nästa grej, är lika aktuell i dag.

– Jag trodde aldrig att boken skulle kännas relevant så här långt efteråt. Men jag tror att vår syn på arbete påminner om det jag skrev om prylar i Nextopia, det blir mer flytande mellan jobb och fritid och mellan olika roller under ett yrkesliv.

Text: Daniel Retz Foto: Samuel Unéus

Senast uppdaterad: 2017-12-13