c

Fredrik Fernström: Fria arbetstider i det nya arbetslivet

Fullständig frihet och självständighet i arbetslivet – låter det som en dröm? Fredrik Fernström, grundare av inbound marketing-byrån Invise införde fria arbetstider för att få de anställda att både må och jobba bättre. Här berättar han själv om sina tankar.

Låt mig komma med ett i mångas öron radikalt påstående: rätt hanterat har fria arbetstider bara fördelar. Skaver den tanken? Inte så konstigt. Normen att kontorsarbete bedrivs mellan 8 till 17 måndag till fredag är stark i vårt land.

När jag var 21 blev jag egenföretagare. Utan någon längre arbetslivserfarenhet i ryggen byggde jag verksamheten för mina tiotalet anställda med fasta arbetstider. Det var ju så min idealbild av hur ett företag skulle drivas såg ut. Men jag har hela tiden haft en inneboende längtan efter frihet. Själv har jag alltid velat vara den som skulle kunna haka på en sent påkommen resa till Barcelona, eller kunna ta ett break mitt på dagen för att träna.

En stark inspirationskälla har varit tech-företaget 37signals (numera Basecamp) vars grundare ställde frågan: ”När och hur får man bra jobb gjort?”. Jag började ifrågasätta de normer som har präglat och präglar vårt arbetsliv. Att stöpa alla anställda i en och samma form genom policyer och regler är i min värld något förlegat. Det skapar stress och försvårar livspusslet att ha fasta arbetstider. På Invise tror vi att 40 timmars arbetsvecka är ett bra riktmärke att utgå ifrån. Men vi kontrollerar ingen tid.  

Fria arbetstider – får de anställda att må bra

Fria arbetstider är ett sätt att ge våra anställda förutsättningar att hitta flow i arbetet. Har du svårt att komma upp ur sängen på morgonen? Fine! Kom in lite senare. Känner du för att balkongen är den plats där du är som mest kreativ för dagen? Sätt dig med laptoppen i solen! Hitta ditt dygns sweetspot när du är som mest effektiv. Vi har märkt att det skapar högre resultat, minskar stress och genererar i nöjdare kunder.

Vi vill att alla våra anställda ska må bra. Vi vill också att vårt företag ska blomstra. Det gör vi genom att personalen får vara självständig och fri – med gemensamma mål att sträva efter. Då skapar vi ett kreativt klimat, och kulturen på företaget blir personligare. Vi har vuxit med 50–80 procent per år och har varit ett lönsamt bolag hela vägen, delvis på grund av fria arbetstider. För oss är fria arbetstider inget pr-trick. Vi har inte infört det för att få våra anställda att jobba hårdare och mer, utan för att kunna jobba bättre. 

Ledarskap på ditt företag

Min starka övertygelse är att 99 av 100 företagsledare skulle mötas av stående ovationer om man införde fria arbetstider. Är du involverad i en större organisation så pröva på en mindre grupp först. Samla erfarenheter från gruppen: Hur gör vi så att alla som jobbar här mår och presterar bättre? Som chef är det ditt ansvar att se till att de anställda använder den nya friheten på ett sätt som gör dem stärkta. Ha ett tydligt riktmärke kring önskad arbetstid, och be dem till en början att notera antalet timmar de jobbar. Inte för din skull, utan för deras egen, så att de inte jobbar för mycket.

Vi var en av de första arbetsplatserna som tydligt kommunicerade våra fria arbetstider offentligt. Jag vet att fria arbetstider finns på en massa arbetsplatser. Om ni redan har det, varför inte tala om det öppet? Då är man i min mening också med i en global utveckling kring hur ett modernt företag bör se ut.

Berättat för: Christoffer Hiding
Foto: Oskar Omne

Senast uppdaterad: 2018-09-13