c

Cykelhotell – vardagslyx på kontoret

Kontorshuset Epic är försett med ett cykelhotell – som gör det ännu smidigare och härligare att ta cykeln till jobbet.

Att ta cykeln till och från jobbet har aldrig varit smidigare. Fredrik Wismar kan ”cycle in och cycle out” direkt från gatan i kontorshuset Epic.

Cykelfärden startar i hemorten Vellinge på Söderslätt, längs en cykelbana intill sädesfält och beteshagar, förbi Ribersborgs strand och kallbadhus, ”Ribban”. Efter sisådär 2,5 mil närmar sig slutmålet, via kajer och kanaler på Universitetsholmen i Malmö. Det låter som om Fredrik Wismar har en ganska skön väg till jobbet. Han är category manager på hemlarmsföretaget Verisure som flyttade in i kontorshuset Epic hösten 2019.

– Det är så bra att få in motion varje dag, och en skön start och ett skönt avslut på dagen. I och med corona har det varit svårt att hålla rutinen, men den är efterlängtad efter allt stillasittande hemma.

Cykelhotell med handduksservice

Cykeln kan Fredrik rulla rakt in i kontorshusets ljusa, fräscha och varma cykelhotell, med entré direkt från gatan. ”Cykelhotell”? Ja, ett automatiserat parkeringssystem där du kan låsa och förvara din cykel och en servicestation med pump och verktyg. Här finns också omklädningsrum, dusch och handduksservice. Kanske är det just den bekvämligheten som gör att du verkligen väljer att ta cykeln till och från jobbet.

– Och du behöver inte riskera att komma ut på gatan efter en sen kväll på jobbet för att upptäcka att din cykel är stulen.

Text: Anna Gardberg Foto: Christian Andersson

Senast uppdaterad: 2021-05-25