c

Helsingborg, Pålsjö

Nära naturen och staden

I Pålsjö kommer Skanska Hyresbostäder under 2017/2018 att uppföra 68 hyreslägenheter. Lägenheterna får mellan två och fyra rum och kök och genomtänkta planlösningar med gedigna material. Samtliga lägenheter byggs med uteplats eller balkong för sköna stunder i solen. Bostäderna i kvarteret är fördelade på fyra byggnader; två punkthus i 5-6 våningar med en stålande utsikt högst upp samt två radhusinspirerade låghus i 2 våningar. Med inspiration från omgivningen i Pålsjö har husen ritats med fasader i klassiskt rött tegel och låghusen har bandtäkt plåt på taket.

Inom promenadavstånd i närområdet finns service som livsmedelsbutik, skolor och förskolor mm. Det går direktbuss in till centrala Helsingborg och från Maria Station går Öresundståg till både Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Lediga dagar passar fint för promenader längs Landborgen med utsikt över Öresund, cykling i Pålsjö skog med sina stigar och upplysta spår eller en tur till stranden ett par kilometer bort.

I kvarteret anläggs en grön gård med gemensam uteplats och lek. Även bilparkering och cykelgarage kommer att ordnas i kvarteret. Inflyttning är planerad till hösten 2018 och uthyrningen sker via Boplats Syd.

Senast uppdaterad: 2018-02-19