c

Skanska P³

Är du en positiv och engagerad problemlösare som vill jobba ute i vår byggverksamhet, på ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag? Då bör du söka till Skanska P³.

Skanska P³ syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att ta de första kliven in i din kommande yrkesroll som byggingenjör och arbeta i vår produktion. P³ står för person, produktion och praktik, vilket är precis vad vi fokuserar på i programmet. Genom personliga möten bygger du nätverk för din framtid. Vi söker dig som delar Skanskas värderingar och brinner för byggbranschen.

Skanska P³ riktar sig till dig som studerar till högskoleingenjör inom bygg och anläggning eller fastighet. Du söker under andra året på din utbildning och går sedan programmet parallellt med ditt sista utbildningsår.

Är du den vi söker?

Betygen säger inte allt, vi söker dig som brinner för byggproduktion och ser Skanska som din framtida arbetsgivare. Vi tror att du är en engagerad och ödmjuk person som vill lära för ditt framtida arbetsliv. Vi söker personer som vill leda andra och som är kreativa problemlösare.

På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund. För att vara behörig att ansöka till programmet är vårt krav att du som ansöker läser andra året till högskoleingenjör (180hp) inom bygg & anläggning eller fastighet. Du behöver vara godkänd på minst 60hp vid ansökningstillfället.

Vad ingår i studentprogrammet?

Förutom att du blir tilldelad både en fadder och handledare som följer och stöttar dig så får du också ta del av ett händelserikt programår fyllt av inspirerande och roliga aktiviteter.

 • Skanskaresan
  Ditt programår startar i maj med Skanskaresan. Då kommer du att introduceras till Skanska som din framtida arbetsgivare, möta de andra programstudenterna och få all information du behöver inför ditt kommande programår.
 • Sommarjobb
  Under sommarjobbet får du värdefull erfarenhet och kunskap som du kan ta med dig till skolan och sista årets tentamen och kurser. Sommarjobbet är individuellt och varierar i längd beroende på i vilken verksamhet du valt att genomföra ditt program. Vanligtvis är sommarjobbet är 6–8 veckor.
 • Programträffar
  Efter sommarjobbet fortsätter ditt programår med våra olika utbildningsmoduler. Du behöver inte vara orolig för att det krockar med skolarbetet, vi vet att du har fullt upp i skolan och utgår från tentaperioderna när vi planerar våra träffar.

  Under våra utbildningstillfällen kommer vi tillsammans att jobba med; personlig utveckling, självledarskap, presentationsteknik och kommunikation.
 • Exjobb
  Precis som med sommarjobbet skriver du ditt exjobb i den verksamhet du tillhör. Kanske har du redan en bra idé på en frågeställning eller så tar du hjälp av oss för att planera ditt exjobb.

Erbjudande om provanställning

Målet med våra studentprogram är att du ska få en bra start på din karriär på Skanska. Därför hoppas vi att vi trivs ihop och att du efter genomfört programår väljer att tackar ja till en provanställning hos oss.

Ansökningsprocessen

Ansökan är stängd och öppnar igen i oktober.

Skanska P3 är branschens mest attraktiva studentprogram för högskoleingenjörer. Detta enligt Karriärföretagens studentnätverk som består av cirka 10 000 aktiva studenter på Sveriges universitet och högskolor.

Läs mer på Karriärföretagen
Senast uppdaterad: 2024-03-03