c

Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för 330 miljoner kronor

Pressmeddelande 2015-04-24 07:55 CET

Skanska har tecknat ett avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Affären genomförs som en bolagstransaktion där köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 miljoner kronor. Transaktionen bokas i det andra kvartalet och tillträde sker den 4 maj 2015.

Österport

Fastigheten Österport 7 ligger på Drottningtorget i Malmö. Kontorsfastigheten består av åtta kontorsvåningar med parkering i källaren och omfattar cirka 10 200 kvadratmeter kontorsyta. I januari 2015 flyttade Sweco sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden och har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende hela fastigheten. Inför inflyttning gjordes ombyggnad och anpassning av lokalerna för att stödja Swecos verksamhet.

– Det är tydligt att investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med SPP Fastigheter, säger Camilla Wieslander, VD Skanska Öresund AB.

– Vi är mycket glada över möjligheten att få förvärva en nyrenoverad kontorsfastighet med tydlig miljöprofil. Österport 7 är ett bra komplement till de förvärv som vi tidigare har gjort och stärker vår närvaro i regionen, säger Marita Loft, VD Storebrand/SPP Fastigheter.

Österport 7 är den första fastigheten i Europa som har erhållit miljöcertifiering LEED Platinum för befintliga byggnader och vann Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad 2012. Byggnaden är även miljömärkt enligt EU Green Building och 2011 vann fastigheten Scandinavian Green Roof Associations första pris för sina takträdgårdar.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289