c

Ett år efter kravet i upphandlingen – hur gick det för Farzad?

För ett år sedan var Farzad Anoshepour osäker på framtiden och hade inga stora förhoppningar. Nu har han fått fast jobb och är en av dem som ser till att den nya Hisingsbron kommer på plats.

En månads praktikplats blev ett års visstidsanställning som nu blivit ett fast jobb för Farzad Anoshepour. Här visar han upp modellen av den nya Hisingsbron.

Farzad Anoshepour, 31, visar runt på Skanskas projektkontor i Frihamnen. Projektet gäller just den nya Hisingsbron som ska vara klar att tas i bruk 2022. Från sitt skrivbord har han utsikt över älven och Göta älv-bron som ska rivas och ersättas av den nya bron. Det går också att urskilja delar av det som ska bli göteborgarnas nya älvförbindelse som växer fram i skuggan av den gamla bron.

Farzad fick helt nyligen ett glädjande besked av sin chef Henrik Gerber.

– Han berättade att jag skulle få fast anställning. Jag blev så glad, jag hade svårt att koncentrera mig på resten av medarbetarsamtalet, säger Farzad.

Det såg annorlunda ut för Farzad för några år sedan. Han kom efter i sina studier och hamnade i arbetslöshet, som var svår att ta sig ur. Tiden utan arbete påverkade hans självkänsla och självförtroende.

– Jag skämdes nästan och min familj var orolig för mig.

Krav på social hänsyn

Den fasta anställningen blev verklighet tack vare kravet på social hänsyn i Trafikkontorets upphandling av bygget av den nya Hisingsbron.

Farzad såg byggföretagets annons där de sökte någon som behärskade CAD, ett dataprogram för tekniska ritningar.

– Jag tänkte att det skulle kunna passa mig men jag visste egentligen inte, berättar han. 

Han kom på intervju och blev en av två som gick vidare och fick en praktikplats på en månad.

– Jag kan knappt förklara den glädjen, det var som att få en ny chans i livet.

Läs hela artikeln om Farzad Anoshepour på socialhansyn.se

Senast uppdaterad: 2018-02-09