c

Bo på internatet

Bo på Skanskagymnasiets internat med klasskompisar från hela landet. Vi har planerat boendet så du ska känna dig trygg och trivas.

Vårt internat består av två byggnader med tre våningsplan vardera, centralt beläget i Växjö.

Internatet ligger på Seminarievägen 24 C-D, cirka 15 minuters gångväg från skolan. Du hyr ett omöblerat rum som är 23 kvadratmeter. Du har egen dusch, toalett, bredband och möjlighet till anslutning för kabel-tv. När du vill ha lugn och ro, låser du dörren.

Kompisar utanför dörren

Internatet har totalt 78 rum, vilket innebär 13 rum per våning. Det innebär att du alltid har någon att hitta på något med. I det möblerade samlingsrummet kan ni hänga. De olika våningarna är låsta, vilket innebär att du bara har tillgång till ditt våningsplan.

"Jag fick nya vänner direkt på internatet och kände mig hemma. Vi blev helt enkelt som en familj efter ett tag."
Ramayana Salgado

Varje våning har två kök; du städar efter dig själv och ansvarar för dina egna saker. Du får ett eget förvaringsutrymme för mat och köksutrustning, men utrymmet i kylskåp och frys får ni dela.

Kostnad för boende

  • Hyran för läsåret 2017-2018 är 3400 kronor per månad.
  • Du betalar full hyra under nio månader och halv hyra för juni och augusti.
  • Juli är avgiftsfri.

Du kan söka inackorderingstillägg via CSN. Beloppet som du får, baseras på avståndet mellan din folkbokföringsadress och Växjö.
Läs mer på CSN:s webbplats

Alltid nära hem

Att flytta hemifrån är ett stort steg och innebär bland annat att själv städa, laga mat, ta sig upp på morgonen och passa tider. Skulle du längta hem har Växjö bra tåg-, buss- och flygförbindelser.

När du blir antagen till skolan, får du mer information om internatet.

Senast uppdaterad: 2018-01-17