c

”Vi har en fantastisk kompetens inom företaget”

Som CAD-/BIM-projektör på Skanska Teknik får Torbjörn Jansson chansen att hela tiden utvecklas. Ett varierat arbete, duktiga medarbetare och möjligheten att delta i stora projekt är några av anledningarna till varför han trivs så bra.

CAD-projektören stöttar konstruktörerna med geometristudier i projekteringsfasen som underlag för deras beräkningar. Resultatet av projekteringen levereras till projekten i form av ritningar och CAD-modeller. När CAD-objekten kompletteras med information för koppling till exempelvis kalkyl, tidplan eller miljökalkyl kallas det BIM.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är variationen och friheten i kombination med känslan att vara en viktig resurs för våra projekt. Uddevallabron, Götatunneln och Partihallsförbindelsen är några av alla stora projekt jag har deltagit i genom åren. Stora och komplexa uppdrag gör att jag hela tiden får nya utmaningar.

En av de stora fördelarna med Skanska är samarbetsklimatet. Vi har en fantastisk kompetens inom företaget och det finns alltid någon att fråga.

Hur jobbar du?

Grundarbetet gör vi innan produktionen sätter igång och projekteringen sker i 3D. Aktivt samarbete med produktion och övriga projektörer krävs för ett bra slutresultat. Vår leverans ska vara anpassad till produktionens arbetssätt.

Jag jobbar även med vidareutveckling av våra arbetssätt. Med hjälp av den teknikutveckling som ständigt pågår, försöker vi hitta effektivare arbetssätt för att möta behov i våra projekt och kommande krav från våra beställare.

Hur jobbar du grönt och hållbart?

Genom att hitta optimal konstruktionslösning, kan vi minimera mängden material, byta ut material till mer miljöriktiga alternativ eller återvinna material i projekt. Det är vår största gröna insats.

Vad gör du när du inte jobbar?

Det är sport som gäller i min familj. Bland annat är jag tränare för sonens hockeylag. Under senare år har Skanska mer aktivt lyft frågan om balans i livet för att få alla medarbetare att tänka på det.

Kort om Torbjörn

Yrke: Cad-/ BIM-projektör, Skanska Teknik
Utbildning: Högskoleingenjör, Bygg
Började på Skanska: 1996
Bor: Stenungsund
Kopplar av: Sportar och tränar sonens hockeylag.

Senast uppdaterad: 2016-04-29