c

Rekryteringsprocessen

Efter att du skickat in en jobbansökan dyker det ofta upp frågor om vad som händer härnäst. Vår målsättning är en så tydlig och likvärdig rekryteringsprocess som möjligt. Här klargör vi hur processen går till.

När du söker jobb hos oss

Vad roligt att du är intresserad av att jobba med oss på Skanska!

Om du är en av de kandidater som bäst matchar vår kravprofil kontaktar vi dig för att boka en telefonintervju. Vill både du och vi gå vidare efter det träffas vi för en första personlig intervju.

Syftet med intervjun är att ge dig en bild av hur det är att jobba på Skanska och att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om din kompetens, dina färdigheter, din personlighet och drivkrafter.

Går du vidare efter första intervjun kan det bli aktuellt med ytterligare möten där du får träffa fler potentiella kollegor och förstås din blivande chef.
För vissa roller genomför vi personlighets- och färdighetstester. Självklart får du mer information om detta om det blir aktuellt i ditt fall.

Blir du slutkandidat för jobbet tar vi minst två referenser innan du får ett konkret erbjudande av din blivande chef.

Återkoppling

Vår ambition är alltid att återkomma så snart som möjligt till dig men eftersom en rekrytering kan ta olika lång tid är det svårt att säga när vi kan ha besked. Du är självklart välkommen att höra av dig till oss under resans gång och rekryterande chefs kontaktuppgifter står i annonsen.

Om du haft en telefon- och/eller fysisk intervju med oss återkopplar vi alltid via telefon. Annars får du besked via mejl.

Senast uppdaterad: 2021-06-11