c

Jag och Skanska

Balans i livet är viktigt för att du ska må bra. Vi på Skanska vill att du trivs på jobbet, men det är lika viktigt att du har en skön och aktiv fritid.

Vår filosofi är väldigt enkel: om du mår bra så mår Skanska bra. Alla är vi olika. Därför har vi skapat en mängd aktiviteter att välja mellan beroende på intresse. Vi på Skanska vill hjälpa dig att hitta balansen mellan arbetsliv och fritid.

Rikt föreningsliv

Det finns många olika föreningar inom Skanska där du och dina kollegor kan träffas och sporta, besöka kulturella evenemang och göra annat roligt tillsammans. För dig som flyttar till en ny stad betyder det en kickstart i det sociala livet. Aktiviteterna innebär en möjlighet för både nya och gamla medarbetare att utveckla sitt nätverk inom Skanska.

Vi ordnar även studiebesök till olika enheter och projekt inom Skanska. Det är en chans för dig att knyta nya kontakter och upptäcka fler möjliga karriärvägar hos oss.

Nätverk som ger mer

Inom Skanska finns flera nätverk som handlar om karriär och utveckling. Dessa nätverk spelar även en viktig social roll eftersom de arrangerar inspirerande och roliga aktiviteter. Exempel på nätverk är One Network Skanska, ONS, och Affärsnätverket för kvinnor i Skanska, AKS.

Hjälp unga och arbetslösa

Skanskas företagskultur är starkt präglad av våra mål och värderingar. Vi tar ansvar och vill bidra till ett hållbart samhälle. Som medarbetare kan du engagera dig i våra olika projekt. Se några exempel nedan.

Bli mentor

Skanska vill hjälpa långtidsarbetslösa ungdomar in på arbetsmarknaden. Därför har vi skapat flera samarbeten med Arbetsförmedlingen. Du kan vara mentor eller handledare som har stått utanför arbetsmarknaden på grund av exempelvis språket eller brist på erfarenhet.

Inspirera unga

Tillsammans med Fryshuset har vi olika projekt som motverkar utanförskap och främjar sysselsättningen. Du kan vara mentor till en av de ungdomar som erbjuds provanställning hos oss.

Läxhjälp

Hjälp skolelever med läxorna i vårt samarbete med Läxhjälpen. Många familjer har inte råd att köpa läxhjälp till sina barn och vi på Skanska vill att alla ska ha samma förutsättningar.

Senast uppdaterad: 2020-03-31