c

Så arbetar vi med mångfald

Vi jobbar för ökad mångfald och inkludering på flera olika sätt, både genom att ta tillvara på våra medarbetares stora engagemang och i samarbete med kunder och våra projekt. Genom att arbeta med social hållbarhet i partnerskap med våra kunder kan vi göra skillnad och skapa samhällsnytta.

Vi arbetar med fokus för ökad inkludering och att kunna ta tillvara på alla medarbetares styrkor och unika perspektiv. När människor är väldigt lika, tenderar vi att tycka och tänka likadant. Mångfald och inkludering öppnar upp potentialen för innovation och nya tankesätt, som hjälper oss att bygga framgångsrika och vinnande team.

Här delar vi med oss av ett urval av vad vi gör på Skanska.

Framtidspraktik som skapar hopp

Skanska har ett stort behov av produktionschefer och ledare. Vi har därför skapat Framtidspraktiken, Skanskas traineeprogram för utlandsfödda ingenjörer. Det finns många kompetenta och erfarna personer med invandrarbakgrund som inte har fått chansen på den svenska arbetsmarknaden. De som går programmet får en praktikperiod på Skanska, tanken är att det ska leda till en fast anställning. 

"Bara när alla kommer till sin rätt kan vi dra nytta av hela vår kapacitet, bli mer innovativa och mer attraktiva som arbetsgivare och leverantör."

Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska Sverige

Senast uppdaterad: 2020-03-25